Kılıçdaroğlu ve Akşener işi tatlıya bağlamış!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye de Bakanlık verilebilir" sözü sonrası İYİ Parti'den gelen tepki, "Millet İttifakı'nda derin çatlak" olarak yorumlanmıştı. Gazeteci İsmail Saymaz, CHP ve İYİ Parti liderlerinin görüşerek işi tatlıya bağladığını ileri sürdü ancak işin nasıl tatlıya bağlandığına dair ayrıntı vermedi.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2022, Cuma - 21:04
Kılıçdaroğlu ve Akşener işi tatlıya bağlamış!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye de Bakanlık verilebilir" sözü, Cumhur İttifakı'nın "6+1'li masa" tezini doğrulamış ve Cumhur İttifakı Gürsel Tekin'in bu sözünü uzun süre gündemde tutmuştu.

Gürsel Tekin'in "HDP'ye de bakanlık verilebilir" sözü hem HDP'nin 6'lı masanın gizli ortağı olduğu hem de ortaklık sonrası olası iktidarda bakanlık alacağı iddialarını güçlendirince milliyetçi tabanda rahatsızlık yaşayan İYİ Parti'den peş peşe açıklamalar ve tepkiler gelmişti.

Sırasıyla Yavuz Ağıralioğlu, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'ndan gelen tepkiler kısa sürede tüm kurumsal yapısıyla İYİ Parti'nin genel tavrına dönüşmüş, son olarak parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında "HDP varsa biz yokuz" demiş ya da demek zorunda kalmıştı.

Millet İttifakı destekçilerinden gazeteci İsmail Saymaz ise CHP ile İYİ Parti arasında yükselen tansiyonu "Altılı Masa'nın altından geçen fay hattına dokunuş" olarak yorumlamıştı.

İsmail Saymaz son olarak sosyal medya platformu Twitter'daki @ismailsaymaz onaylı hesabından bir paylaşım yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in telefonda görüştüğünü ve iki liderin Gürsel Tekin ile başlayan krize el koyarak "ittifakta sorun olmaksızın yola devam edeceklerini söylediklerini" ileri sürdü.

İsmail Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener'i nasıl ikna ettiğine ilişkin bilgi vermedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1766983/kilicdaroglu-ve-aksener-isi-tatliya-baglamis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.