İşletmeler yüksek faturaları vitrinlerine asmaya başladı

İşletmeler, enerji fiyatlarında yaşanan 3 kat artışın görülmesi için 2021 ve 2022 faturalarını vitrinlerine asmaya başladı.
Mevlüt Peker
|
10 Eylül 2022, Cumartesi - 00:28
İşletmeler yüksek faturaları vitrinlerine asmaya başladı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle Avrupa'da yaşanan enerji krizi Avrupa'da asırlık firmaların iflas etmesine yol açıyor. İtalya'da da yüksek faturalara artık dayanamayan bazı işletmeler dükkan vitrinlerine faturaları asarak tepkilerini ifade ediyor.

İtalya'nın başkenti Roma'daki bir kafeterya "Fatura geldi" yazısı asarak, 2021 yılı ile 2022 yılı elektrik faturalarını kıyasladı, müşterilerine faturalarında 3 kat artış olduğunu gösterdi.

Kafeteryanın sahibi Laura Ramoni, "Faturalar neredeyse 3 kat arttı. Aylık 900 avrolardan 2 bin 600 avrolara çıktı. İki kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldık. Işıklardan birini kapattık ama yeterli olmuyor. Hükümetin bir yardım yapması şart. Her gün gelecek ay dükkanımızı kapatma korkusuyla yaşıyoruz. Bu bizim için ikinci bir Kovid-19 gibi bir şey." diye konuştu.

Bazı işletmeler de vitrinlerine yüksek faturaları protesto eden yazılarak astı, "Küçük ve orta ölçekli işletmeler de çok fazla enerji tüketiyor. Hükümetten herhangi bir yardım gelmezse çoğu kapatmak zorunda kalacak." açıklaması yaptı.

Roma'da işletmelere danışmanlık hizmeti veren Monica Lucarelli ise, "Hükümet tarafından bu zamana kadar dikkate alınmayan ancak acil yardıma ihtiyacı olan çok sayıda işletme var. Örneğin Roma'da 2 biden fazla olan ekmek fırınları. Enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı üretim maliyetleri yüzde 30 arttı. Aynı şekilde kuru temizleme dükkanları. Bunların çoğu aile şirketleri ve daha fazla bu yükü taşıyamazlar." ifadelerini kullandı.

İtalya'da küçük ve mikro ölçekli işletmelerin bağlı olduğu Confartigianato isimli örgüt, geçtiğimiz günlerde basınla bir analiz paylaşarak, "Yüksek enerji fiyatları, 3 milyon 529 bin çalışanı olan 881 bin 264 küçük ve mikro ölçekli işletmeyi riske atıyor. Bu İtalyan iş sistemindeki istihdamın yüzde 20,6'sına eşit." uyarısı yapmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1767474/isletmeler-yuksek-faturalari-vitrinlerine-asmaya-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.