Tunç Soyer'den eleştirilere yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,9 Eylül kutlamalarındaki sözlerine gelen eleştirilere yanıt verdi. Soyer, "Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz.” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Eylül 2022, Cumartesi - 17:49
Tunç Soyer'den eleştirilere yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül kutlamalarındaki konuşmasında, “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar'' demişti.

Soyer'in bu sözlerine Cumhur İttifakı cephesinden tepki gelmişti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepkilerini ortaya koymuştu.

"Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez"   

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de , sosyal medya hesabından tarihi geceye dair iki fotoğraf paylaşarak eleştirilere yanıt verdi.

Soyer paylaşımında şöyle yazdı: “Sevgili İzmir. Dün akşam çok güzeldin! Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez. Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz.”

http://ankaramasasi.com/haber/1769099/tunc-soyerden-elestirilere-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.