Ali Güven'den Mansur Yavaş'a kapalı anket önerisi

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, son günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerden gelen şikayetlerin artmasına ilişkin Başkan Mansur Yavaş'a kapalı anket yapma önerisinde bulundu. Güven "Sağdan- soldan duymaya gerek yok. Belediye personelinin çalışan, işçisi, memuru, sözleşmelisi, mevsimliği, bunların yaşadıkları problemler var mıymış? Bunları sorsun öğrensin" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Eylül 2022, Salı - 14:32
Ali Güven'den Mansur Yavaş'a kapalı anket önerisi

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, 'Gündem Özel' programında Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in Ankara'ya dair merak edilen sorularını yanıtladı. 

Güven, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi'nde sıklıkla tartışmalara konu olan işçi maaşlarına ve şikayetlerine ilişkin Başkan Mansur Yavaş'a bir tavsiyede bulundu.

Belediyede huzuru sağlamak için kapalı bir anket gerçekleştirilmesi önerisinde bulunan Güven, işçilere "Belediyede çalışan insanlar memnun mu?, Belediye başkanından memnun mu?, Belediyenin yaptığı işlerden memnun mu?" sorularının yönetilmesini ifade etti.

"Sağdan- soldan duymaya gerek yok"

"Kendi belediyesinde memnuniyeti sağlayamayan kimse dışarıda memnuniyeti oluşturamaz" diyen Güven sözlerine şöyle devam etti;

"İlk önce aile içerisindeki memnuniyet. Maaşlar az mı, çok mu? Belediye personeline sorsun, orada görsün. Sağdan- soldan duymaya gerek yok. Belediye personelinin çalışan, işçisi, memuru, sözleşmelisi, mevsimliği, bunların yaşadıkları problemler var mıymış? Bunları sorsun öğrensin. Doğru bilgiye ulaşsın. Biz nasıl cadde cadde, sokak sokak geziyoruz milletimize soruyoruz. Ne istiyorsunuz, sizin için ne yapmamız lazım diyoruz. Onların da bu anketi yapması gerekiyor."

"Ben ABB Meclisi’nde suyun maliyetinin açıklanmasını isterdim"

AK Parti ve MHP'nin meclise sunduğu suya yüzde 50 indirim yapılması teklifine ilişkin de konuşan Güven "Bir şeye pahalı diyebilmek için maliyetleri görmemiz lazım. Ankara’nın bir su problemi var. Ben ABB Meclisi’nde suyun maliyetinin açıklanmasını isterdim. Siyaset yapmak ayrı bir şey, memleketi düşünmek ayrı bir şey. Bugün birlikte olma vakti, bugün zorlukları aşma günü. Siyaset için yapıyorlarsa yapmasınlar. Ankara’yı düşürsünler, Türkiye’yi düşünsünler." şeklinde konuştu.

" 2.5 sene Ankara Ticaret Odası Başkanı bana randevu vermedi"

5 Ekim’de Ankara Ticaret Borsasında, 26 Ekim'de Ankara Sanayi Odasında, 8 Kasım'da Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilecek seçimler öncesi başkan adaylarına herkese eşit yaklaşmaları çağrısında bulunan Ali Güven şunları söyledi: 

"Önümüzde Ankara’yı ilgilendiren 3 tane seçim var. Ankara’da bu odaları ve STK’ları temsil eden insanların, Ankara’yı temsil etmesi lazım. Herhangi bir siyasi partiyi, herhangi bir siyasi partinin mensubu gibi hareket etmemesi lazım. Ben buradan yeni seçilecek başkanlara sesleniyorum, Ankara’da odanızı ilgilendiren herkese eşit mesafede, eşit anlayışta olun. Bizden değil felsefesi gütmeyin. Bunu yaptığınız zaman siyaset alanına girmiş oluyorsunuz. Biz siyasette dahil bunu yapmıyoruz. Ben bir iki tane oda başkanından randevu istedim, halen alamadım. 2.5 sene olmuş, Ankara Ticaret Odası Başkanı bana randevu vermedi niye? İşte bakış farklılığından dolayı. Yeni seçilecek arkadaşlara sesleniyorum, bu Ankara’yı kucaklayacak, birlik beraberliğimizi arttıracak işler yapalım."

http://ankaramasasi.com/haber/1773839/ali-guvenden-mansur-yavasa-kapali-anket-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.