Cemal Enginyurt: Demokrat Parti olarak söz veriyoruz

Ekonominin daha da kötüye gittiğini, vatandaşın zor durumda olduğunu aktaran Cemal Enginyurt, "Demokrat Parti olarak söz veriyoruz. İktidara geldiğimizde dün nasıl köylünün, çiftçinin, işçinin, esnafın ve memurun yanında olmuşsak, yanında olmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz ki yarın çok güzel olacak" dedi.
Ecem Çetin
|
13 Eylül 2022, Salı - 17:35
Cemal Enginyurt: Demokrat Parti olarak söz veriyoruz

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabı üzerinden iktidarı ekonomi ve enflasyon üzerinden eleştirdi. 

"Ekonomi öyle kötüye gidiyor ki"

Ekonominin daha da kötüye gittiğini söyleyen Enginyurt, "İktidarın ekonomi bilmeyen ekonomistleri, yılbaşında enflasyon düşecek diyor. Merkezin başında olmayan Merkez Bankası başkanı enflasyon uzun sürede düşecek diyor. Bundan önce iki ay sonra, üç önce düzelecek diyorlardı. İçişleri Bakanı 2021’in temmuzundan sonra uçuşa geçeceğiz, dünya bizi kıskanacak diyordu. Ama ekonomi öyle kötüye gidiyor ki… Okullar açıldı, vatandaş defter alacak para bulamıyor. Çanta alacak çocuğuna parası yok. Elbise alacak yavrusuna parası yok." dedi. 

" Çiftçi topyekun perişan. Çocuğunu okulda okutamıyor"

Çiftçinin zor durumda olduğunu vurgulayan Enginyurt," Fındık para etmedi. Etmedi de limon etti mi? Ay çiçek para mı etti?, Buğday para mı etti? Yer fıstığı para mı etti? Çiftçi topyekun perişan. Çocuğunu okulda okutamıyor. "ifadelerini kullandı  

Enginyurt, "Üniversiteler açılacak. Kredi yurtlar kurumunda yer yok. En ucuz ev kirası 6 bin TL.  Kredi yurtlarda bile 1000 TL’den aşağı aylık yok." belirtti. 

" Vatandaş perişan, ekonomi perişan"

İktidarın ülkeyi yönetemediğini ifade eden Enginyurt, "Vatandaş perişan, ekonomi perişan. Ama ülkeyi yönetenler halen dünya liderinin ülkeyi yönettiğini zannediyor. Hatta dünyaya yön verdiğini söyleyen yakışıksız tipler bile var. Ama gerçek şu ki yönetemiyorlar. Yönetemiyorlar. Yönetemiyorlar." şeklinde konuştu. "

" TÜİK yalan konuşuyor"

İşsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Enginyurt, şunları söyledi: "İşsizlik almış başını gidiyor. TÜİK yalan konuşuyor. İşsizlik, 3,5 milyon diyor. Emin olun yalan konuşuyor. Tıpkı enflasyonda konuştuğu gibi yalan konuşmaya devam ediyorlar. Vatandaşımızın durumu içlere acısı."

"Demokrat Parti ile bir olun, göreceksiniz ki yarın çok güzel olacak"

Enginyurt son olarak şunları söyledi: 

"Demokrat Parti olarak söz veriyoruz. İktidara geldiğimizde dün nasıl köylünün, çiftçinin, işçinin, esnafın ve memurun yanında olmuşsak, yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki bu düzeni değiştirmek için Demokrat Parti ile bir olun, göreceksiniz ki yarın çok güzel olacak."

http://ankaramasasi.com/haber/1777261/cemal-enginyurt-demokrat-parti-olarak-soz-veriyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.