Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası vefat etti

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk evinde vefat etti.
Büşra Ünal
|
13 Eylül 2022, Salı - 19:37
Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası vefat etti

Mardin ilinin Derik ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından makam odasına konulan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk vefat etti.

Şehit babası Asım Safitürk’ün Arifiye ilçesinde yaşadığı evde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Lütfü Türkkan şehit babasını aşağılamıştı

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, PKK terör örgütü tarafından şehit edildikten sonra cenaze namazını baba Asım Safitürk kıldırmıştı.

Şehit babası Asım Safitürk davetli olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmiş ve bütçe görüşmeleri yapıldığı sırada Genel Kurul'u gezmişti. Şehit babası Asım Safitürk'ü gören İYİ Partili Lütfü Türkkan, fotoğraf çekip sosyal medyada aşağılayıcı bir üslupla paylaşımda bulunmuştu.

Lütfü Türkkan, "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba" paylaşımında bulunarak şehit babasını küçümsemişti.

Lütfü Türkkan'ın "sarıklı cübbeli arkadaş" vurgusunu izleyen Cumhuriyet gazetesi de şehit babasına meslek etiğine yakışmayan bir üslupla saldırmış ancak "sarıklı cübbeli" denilerek aşağılanan kişinin şehit kaymakam babası olduğu öğrenilince Lütfü Türkkan derhal paylaşımını silmişti.

Şehit babasından Lütfü Türkkan'a tarih dersi

Konuya ilişkin kouşan şehit babası Asım Safitürk, Lütfü Türkkan'a şu karşılığı vermişti:

"Milletvekilleri davet ettiler. Tabiki bu milletin meclisi. Ben Lütfü Bey'in üslubunu yanlış görüyorum. Ben arkadaş değilim. Ben memlekete şehit vermiş bir şehit babasıyım. Benim sarık ve cübbemden rahatsız olmasını da tarihi okumamasına bağlıyorum. Tarih okumasını tavsiye ediyorum. Neden rahatsız oluyor anlamadım. Millet Meclisimizi görmek bir vatandaş olarak tabii hakkım var. Bir bedel ödemiş babanın, yaşlı bir insanın Meclis'e gelip ziyaret etmesinden daha güzel ne olabilir?"

Lütfü Türkkan şehidin bacısına küfretmişti

Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım'da Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit ağabeyi Tahir Gümren'in boğazını sıkarak "Senin bacını..." şeklinde çok ağır küfretmiş, Lütfü Türkkan'ın küfrettiği kız çocuğunun aynı zamanda şehidin kardeşi olması sebebiyle de Lütfü Türkkan çok büyük tepki toplamıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1777981/sehit-kaymakam-muhammed-fatih-safiturkun-babasi-vefat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.