Eyfel Kulesi geceleri kararacak

Paris Belediyesi enerji tasarrufu planı çerçevesinde yeni karar aldı. Eyfel Kulesi ışıkları saat 23.45'te, tüm belediye binalarının ışıkları saat 22.00'de söndürülecek.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 00:57
Eyfel Kulesi geceleri kararacak

Paris'in enerji tasarruf planına ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, enerji krizinin Fransa'nın tamamı gibi Paris'i de etkilediğini kaydetti.

2014 senesinden bu tarafa ekolojik geçiş için 10 milyar euro yatırım yaptıklarının altını çizen Anne Hidalgo, %10 enerji tasarrufu elde etmek adına ilk adımların atılmasını gerektiğini vurguladı.

Anne Hidalgo, tüm Paris belediye binalarının ışıklarının yerel saat ile 22.00'de söndürüleceğini fakat Parislilerin güvenliği için sokak lambalarının ışıklarının açık kalacağını duyurdu.

Eyfel Kulesi'nin ışıkları sönecek

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, halen saat 01.00'e kadar ışıkları yanan Eyfel Kulesi'nin ışıklarının ise saat 23.45'te kapatılacağını söyledi.

Yaşlı bakımevleri, kreş ve benzeri nitelikteki kamu binaları hariç olmak üzere, tüm kamu binalarının sıcaklıklarının kademeli olarak azaltılacağını ifade eden Anne Hidalgo, idari kurumlara ait binaların bu kış, önceki kışlara göre bir ay geç ısıtılmaya başlayacağını hatırlattı.

Anne Hidalgo, genel seferberlik olması gerekliliğini savunarak, enerji tüketiminin sadece %4'ünün belediye hizmetlerine ait olduğunu, geriye kalan %96'lık dilimin belediye hizmetlerine ait olmadığını vurguladı.

Anne Hidalgo, basın açıklamasında ise Paris'teki kamu binalarının sıcaklığının 19 dereceden 18 dereceye düşürüleceğini belirtti.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris'te kamu binalarının ışıklarının erken söndürülmesi uygulamasına 23 Eylül'den itibaren başlanacak ve Paris'in tüm bölgelerindeki belediye binaları, belediye bağlı müzeleri ve yaklaşık 52 metre uzunluğundaki Saint-Jacques Kulesi de karartılacak. Paris'in yüzme havuzlarında sıcaklık bir derece düşürülecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1778614/eyfel-kulesi-geceleri-kararacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.