Cafer Güneş: "HDP partiyse ona göre muamele edilsin değilse kapatılsın”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, HDP’nin Millet İttifakı’nda olmadığı gibi kendi ittifakını kurduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde bizden önce de koşarak gidip Ak Parti konuşacak” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 14:27
Cafer Güneş: "HDP partiyse ona göre muamele edilsin değilse kapatılsın”

Cafer Güneş, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

HDP üzerinden muhalefete yöneltilen eleştirilere ilişkin bir soruyu yanıtlayan Güneş, “ HDP parti mi değil mi? Partiyse ona göre muamele edilsin değilse kapatılsın” ifadesini kullandı.

Güneş, “HDP kapatılacaksa yanılmıyorsam30 yıldır Meclis’te kapatın arkadaş bu tartışmayı bitirelim yok kapatılmasın bir siyasi parti ülkeye faydası var diyorsanız o zaman parti olarak muamele yapalım. İşine geliyor gidip konuşuyorlar işine geliyor Anayasa’da değişiklik olacağı zaman grup başkanı olarak ziyaret ediyorlar. Mesela Saadet Partisi’ne HDP’den ziyaret gelse yandık. Yahu arkadaş etmeyin siz akşama kadar berabersiniz. Meclisin çatısı altında beraber oturuyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“İkinci tura da kalırsa bizden önce koşarak gidip Ak Parti konuşacak”

Cafer Güneş şöyle devam etti:

“Zaten HDP de 6’lı bir masa da onlar kurdu biliyorsunuz. İttifak kurdular. Zaten ayrı düşünüyorlar. İkinci tura da kalırsa bizden önce de koşarak gidip Ak Parti konuşacak.”

“Meclis’te Başkanvekilliği veriyor görüşeni kınıyorsunuz”

“ Meclis’teki bir parti. Akşama kadar görüşüyorsunuz, Meclis Başkanvekilliği veriyorsunuz, görüşeni kınıyorsunuz, kendiniz görüşüyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi?”

“Yok o tarafa yan baktınız bu tarafa selam verdiniz”

“ Meral hanım çok daha ileri giderek söyledi dün . Abdullah Öcalan ile görüşülüyor dedi. Her ne kadar duyumsa da onunla görüşülüyor dedi. Bir partinin genel başkanı Meclis’te şu kadar milletvekili olan bir parti, devlet deneyimim bakanlık yapan bir insan olarak konuşuyor. Bir şey biliyor ki konuşuyor yani. Bu kadar olaylar ortadayken onları bir kenara bırak size söylüyorum yok o tarafa yan baktınız bu tarafa selam verdiniz ben gidip tüm güneydoğuda HDP’liler ile görüşsem ne yazar yani, yaptırım gücüm ne yani onlara ne vaat edebilirim?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, ihtilal sonrası demokrasiye geçiş sürecinde en karşıt partilerin bile koalisyon kurduklarını hatırlattı.

“Bütün partiler bütün partilerle konuşmalı”

“Koalisyon yasaların cevaz verdiği bir şey  kim kimle anlaşırsa kurar” diyen Güneş şunları söyledi: “Bunlar Türkiye’yi gerçekten seviyorlar mı diye bazen düşünüyorum. Onunla konuşmayacaksın, onunla oturmayacaksın, o vatan haini, o FETÖ’cü terörist. Ülkenin yarısı gitti ya. Bu şekilde bir suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Bütün partiler bütün partilerle konuşmalı varsa suçu mahkemelerimiz, Anayasa Mahkemesi, üst mahkemeler gereğini yapmalı.”

http://ankaramasasi.com/haber/1779295/cafer-gunes-hdp-partiyse-ona-gore-muamele-edilsin-degilse-kapatilsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.