Zelenskiy barışı kabul etti, Putin reddetti

Putin’in Ukrayna konusundaki başdanışmanı Dmitriy Kozak’ın, Ukrayna'ya yönelik askeri harekatın başladığı dönemde Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin barışı kabul ettiğini ancak Rusya Devlet Başkanı Putin'in bunu kabul etmediğini söyledi.
Ankara Masası
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 15:40
Zelenskiy barışı kabul etti, Putin reddetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna konusundaki başdanışmanı Dmitriy Kozak’ın, Ukrayna'ya askeri operasyon başlatıldığında Kiev yönetimiyle Moskova'nın beklentilerini karşılayan ve savaşı önleyecek geçici bir barış anlaşma sağladığı ancak Putin’in bu anlaşmayı reddettiği ve operasyona devam ettiği iddia edildi.

Reuters'ın Putin'e yakın kaynaklara dayandırdığı haberine, Kremlin'den yalanlama geldi. Kremlin özcüsü Dmitriy Peskov, Reuters’ın iddiasının doğru olup olmadığı sorusuna “Bunun gerçeklikle asla ilgisi yok. Buna benzer bir şey yaşanmadı. Bu tamamen yanlış bir bilgi” yanıtını verdi.

" Putin reddetti"

Reuters'ın haberinde, Kozak'ın söz konusu anlaşmanın 'Rusya'nın Ukrayna'nın NATO dışında kalması talebini karşılayacağını ve işgal gerekçesini ortadan kaldıracağını' söylediği öne sürüldü.

"24 Şubat'tan sonra Kozak'a tam yetki verildi. Ona yeşil ışık yaktılar; o da anlaşmayı yaptı. Geri getirdi ve ona çekip gitmesini söylediler. Her şey iptal edildi. Putin ilerledikçe planını değiştirdi” diyen bir kaynak, anlaşmanın sonuçlandırılması için Rusya'nın 24 Şubat'taki operasyonundan hemen sonra harekete geçildiğini söyledi. Başka bir kaynak ise anlaşmanın 24 Şubat'ta başlatılan operasyondan önce yapıldığını ve Putin'in reddettiğini ileri sürdü.

http://ankaramasasi.com/haber/1779425/zelenskiy-barisi-kabul-etti-putin-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.