İsviçreli Bakan: Tasarruf için birlikte duş alın

İsviçreli Bakan Sommaruga "Tasarruf için birlikte duş alın" sözlerini savundu.
Büşra Ünal
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 21:07
İsviçreli Bakan: Tasarruf için birlikte duş alın

İsviçre'de kış aylarında yaşanacak enerji krizinin etkisini hafifletmek amacıyla tasarruf sağlamak için "Birlikte duş alın!" çağrısında bulunan Federal Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga, gelen tepkilere rağmen geri adım atmayarak tavsiyelerini savundu.

Tages-Anzeiger gazetesine beyanatta bulunan Bakan Simonetta Sommaruga, tavsiyesine tepki gösterenlere bel altından vurarak, "belli bir yaştan itibaren 2 kişilik duşların herkesi memnun etmediğini" anladığını ancak önerisinin doğru olduğuna inandığını belirtti.

Simonetta Sommaruga, federal hükûmetin enerji krizi karşısında tasarruf kampanyası başlatması sonrası yaşam tarzını değiştirdiğini belirterek, "Özellikle ışıkları kapalı tutma konusunda artık daha dikkatli davranıyorum. Her ofis binasında çoklu prizler var. Çalışanlar işlerini bitirdikten sonra tek bir düğmeye basarak cihazlarını kapatabilir." diye konuştu.

Tasarruf uygulamayanlara hapis!

İsviçre hükûmeti, kış aylarında enerji probleminin acil durum seviyesine yükselmesi durumunda tasarruf önlemlerine uymayanlara hapis cezası verileceğini duyurmuştu.

Doğal gaz krizinin acil durum seviyesine ulaşması hâlinde evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 derece ile sınırlandırılacağı kaydedilmişti.

Bakan Simonetta Sommaruga, enerji krizi ile ilgili halka önerilerde bulunurken ışıkların ve elektronik cihazların gereksiz yere kullanılmaması, buzdolabı için çok düşük sıcaklıklardan kaçınılması ve çiftlerin birlikte duş almasını tavsiye etmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1782328/isvicreli-bakan-tasarruf-icin-birlikte-dus-alin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.