Ahmet Uyanık: "17 – 25 Aralığı biz bir milat falan kabul etmeyiz”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralık’ı milat kabul etmediklerini söyledi. Uyanık, “İktidar değiştiği zaman yüz bini aşkın kişiye nasıl fezleke yazıldıysa bunlara da yazılacak” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 15:22
 Ahmet Uyanık: "17 – 25 Aralığı biz bir milat falan kabul etmeyiz”

Ahmet Uyanık, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Demokrat Parti oylarında yükselme yaşandığına işaret eden Uyanık, bunun üzerine bir gazete ve köşe yazarı üzerinden partisini FETÖ ile ilişkilendirme gayretleri başladığına dikkati çekti.

Uyanık, “cemaatlere ters bakmayız ama devlet işlerine karışmalarını istemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Fetö ile bizim uzaktan yakından veya bir başka cemaatle partinin uzaktan yakından, geçmişte de ilişkisi olmamıştır, bugün de. Yalnız saygı duymuştur karşılıklı ama devlet yönetimiyle ilgili hiçbir şey olmamıştır.” Diyen Uyanık şöyle devam etti:

“17-25 Aralık Aralığı biz bir milat falan kabul etmeyiz”

“ Bunu söyleyenler, 2013’te 17 – 25 Aralık milat kabul ettik. Neyin miladını kabul ediyorsunuz? Neyin miladı? Tayyip beye soruyorum; bu neyin miladı? Ondan önce buradan uçaklarla, otobüslerle adam götürelim, gazeteciler var belediye başkanları var, milletvekilleri var, şunlar var, bunlar var. HDP’li bir milletvekilinin resimden dolayı dokunulmazlığı kaldırılmadı mı? Peki bunların resimleri ne olacak? Bunların hepsi mecliste, yönetimde, şu an bakanlar. Meclis kürsüsünde överek, balkonlarda överek. Sonra bir şey daha söyleyeyim, 17 – 25 Aralığı biz bir milat falan kabul etmeyiz.”

“ İktidar değiştiği zaman aynen yüz bini aşkın kişiye nasıl fezleke yazıldıysa bunlara da yazılacak”

“ İktidar değiştiği zaman aynen yüz bini aşkın kişiye nasıl fezleke yazıldıysa bunlara da yazılacak. Öyle bir şey yok. O zamana kadar örgütse bu, bunlar da örgüt üyesiydi. 17 – 25 Aralıktan öncekiler de örgüt üyesiydi. Öyle biz bu işte yokuz falan filan diye bir şey yok. Başkalarına Fetö yapıştırması yok. Görmezden gelemeyiz, hayır. Eğer siz hesap sormazsanız, gelen de aynısını yapar.”

“Devri sabık yaratacağız”

“ Genel başkanım da söyledi, devri sabık yaratmak ifadesini kullandı. Devri sabık biliyorsunuz 60 ihtilali için, rahmetli Menderes, Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu için ve o arkadaşları için, Celal Bayar için kullanılmış kelimedir. Evet, devri sabık yaratacağız. Ama devri sabığı bunlar gibi yapmayacağız. İlk cumhurbaşkanı seçildiği zaman, cumhurbaşkanı kararnamesiyle ki ona imkan var. Yargı, yürütme ve yasama ayrı ayrı olacak. Hepsi hukuk içinde. Hiç hukuksuz bir şey yapmayız, bizim geleneklerimizde böyle.”

http://ankaramasasi.com/haber/1784024/ahmet-uyanik-17--25-araligi-biz-bir-milat-falan-kabul-etmeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.