Uyanık: “6’lı masa, yedi olur beş olmaz”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, 6’lı masanın iktidarın aklını aldığını söyledi. Uyanık, “6’lı masa, yedi olur beş olmaz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 16:08
 Uyanık: “6’lı masa, yedi olur beş olmaz”

Ahmet Uyanık, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

6’lı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uyanık, aynı idealleri paylaşmayan, yönetmeliği, tüzüğü, ilkesi, misyonu farklı siyasi partilerin aynı masada buluştuğuna dikkati çekti.

“6’lı masa AKP’nin kötü yönetiminden dolayı bir araya geldi”

Uyanık, “6’lı masa niye bir araya geldi? Onu, AKP’nin kendi düşünmesi lazım. AKP’nin kendi kötü yönetiminden geldi. Yani demokratik davranmamasından kaynaklandı, kötü yönetiminden kaynaklandı. 6’lı masa böyle bir araya geldi, yoksa niye bir araya gelsin ayrı ayrı partiler, sebep bu. Şimdi 6’lı masa niye bir araya geldi, sizin yüzünüzden geldi. Kötü yönetiminizden dolayı geldi. Uyguladığınız sistemden dolayı geldi. Bu ucube sistemden dolayı geldi. Bu ucube sistemden kurtulmamız lazım. Tek adama dayalı olamayız. Dünyada böyle bir şey yok. Türk sistemiymiş, nereden çıkardınız türk sistemini? Demokrasiyi biz idare ettik, binlerce yıl önce izah edilmiş. Türk sistemi, yok öyle Türk sistemi gitmedi işte. Gitmiyor, gitmedi de. O bakımdan 6’lı masada, şu ayrılır, bu ayrılır falan bunların hepsini konuşabilir.” ifadelerini kullandı.

“6’lı masa 7 olur 5 olmaz”

“6’lı masa rüştünü ispat etti mi?” şeklindeki soru üzerine Uyanık, “Etti tabi. Ben kanaatimi söyleyeyim mi; 6’lı masa, yedi olur beş olmaz. Ben de bazı görüşmeler yapıyorum, talepte bulunan başka siyasi partiler var. Hem de geçmişi derinliklere inen siyasi partiler. Öyle bugün, dün, evvelki gün kurulan partiler falan değil. Burada bir isim söylemek istemiyorum. Yedi, sekiz olabilir hatta artabilir. Eğer istesin 6’lı masa, yedi, sekiz olur.

Ahmet Uyanık ,6’lı masanın genişleme stratejisinin şimdilik bekletildiğini dile getirdi.

“6’lı masa Cumhur İttifakı’nın aklını aldı”

“Durun bakalım bekleyin diyorlar” ifadesini kullanan Uyanık “6’lı masa iktidarın aklını aldı. İktidardan başka cumhur ittifakının da diyelim. Diğer ekipler, destek verenlerin de aklını aldı. Diğer iki partinin de aklını aldı.” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1784125/uyanik-6li-masa-yedi-olur-bes-olmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.