Ahmet Uyanık: “Türkiye’nin en büyük projesi falan değil"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, "İlk evim, ilk işyerim" projesini değerlendirdi. Uyanık, “Türkiye’nin en büyük projesi falan değil. Türkiye 750 bin konut üretiyor yılda, yıllardır üretiyor. Bunu adam görmüyorsa, bilmiyorsa bunu çok büyük falan zannediyor.” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 16:51
Ahmet Uyanık: “Türkiye’nin en büyük projesi falan değil"


Ahmet Uyanık Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uyanık, 23 hükümet ve başbakanın görev yaptığı 50 senede milletten 850 milyar dolar vergi toplandığını ifade etti. Bu vergilerle petro kimya tesislerinden barajlara, limanlardan yollara kadar Türkiye’nin alt yapısı ve dev tesislerin inşa edildiğini anlatan Uyanık, oysa Ak Parti’nin sadece 17 yılda 50 yılın tam 3 katı tutarında 2 trilyon 400 milyar dolar vergi topladığına dikkati çekti. Uyanık bu süreçte dış borçların 128 milyar dolardan 431 milyar dolara çıktığını, iç borçların da katlandığını vurguladı.

Ak Parti’nin 50 yılda yapılan tüm eserleri sattığının altını çizen Uyanık, “ yalandan, masaldan başka bir şey yok” dedi.

“Hiçbir zaman devlet falan batmaz”  

Uyanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ak Parti kaybederse, Türkiye kaybeder” söylemine karşı çıkarak “Niye batacakmışız efendim, batırmasaydı o zaman. Demek ki ikrar ediyor. Tayyip bey bunu söylüyorsa ikrar ediyor. Demek ki çok kötü, batarız. Yani ben yoksam batarız, niye batasın ki? Türkiye’de 4 bin yıllık bir devlet bu Türk Devleti. Sırayla geliyor. Hiçbir zaman devlet falan batmaz.”  şeklinde konuştu.

“Şimdi, bütün bunlara ilave başka bir borç daha çıkıyor. Otoyollar, köprüler, tüneller, havalimanları, şehir hastaneleri…” diyen Uyanık şöyle devam etti:

“On katı yapılırdı bu parayla”

“Cebinizden bir kuruş dahi alınmayacak denilmedi mi vatandaşa? Bugünkü hesaplara göre, yine bizim mutfağımızın hesabına göre, parti mutfağının hesabına göre 137 milyar dolar para ödeyeceğiz oraya. Bu millet ödeyecek onu. Pardon 157 milyar, evet rakamları yeni aldığım için söylüyorum. 157 milyar dolara bunların on katı yapılırdı. Şu günkü yapılan bahsettiğim, köprüler, yollar, otoyollar, şunlar bunlar, hepsini hesap edin, koyun bir kenara. On katı daha çok köprü, daha çok hastane, daha çok otoyol, daha çok liman, daha çok tünel, on katı yapılırdı bu parayla. Peki nasıl yapıldı o zaman? Bu millet çağ atlıyormuş, ne ile çağ atlıyor, nasıl çağ atlıyor? Hesapsız, kitapsız işler, denetim yok. Verdim sana, kaçtı? 3 milyardı, 6 milyar yaptım. Ben bunları müteahhitlerden de görüyorum. Müteahhit firmalardan da görüyorum. Orada da çalışan mühendis arkadaşlarımız var. Denetim yapan arkadaşlarımız var, araştıran arkadaşlarımız var. Öyle, birinci keşif, ikinci keşif, üçüncü keşif falan yok. Ben artırdım. Kardeşim neye göre artırıyorsun, hangi kanuna göre artırıyorsun?”

“Türkiye’nin en büyük projesi falan değil”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, “İlk Evim, İlk İşim” adı verilen projenin  Cumhuriyetin en büyük projesi olarak nitelenmesine de karşı çıktı.

“Türkiye’nin en büyük projesi falan değil. Türkiye 750 bin konut üretiyor yılda, yıllardır üretiyor. Bunu adam görmüyorsa, bilmiyorsa bunu çok büyük falan zannediyor.” diyen Uyanık, konut üretiminin yıllar içerisinde 300 bine kadar gerilediğini bildirdi.

“Yeni iktidar 800 bin konut üretmenin gayreti içinde olacaktır”

Kiralara sınırlama getirilerek meselenin çözülemeyeceğini belirten Uyanık, Türkiye’nin yıllık 750-800 bin konut üretim rakamını yakalaması gerektiğini ifade etti.

Ahmet Uyanık, ne iktidarın bu projeyi bitirebileceğini ne de gerçek ihtiyaç sahiplerinin bu projeden konut alabileceğini zannetmediğini dile getirdi.

“Yani siz iktidara gelirseniz tamamlar mısınız bu projeyi?” şeklindeki soruya da Uyanık, “Tamamlarız tabii, vatandaşla ilgili olan her şey yapılır. Niye yapılmasın? Doğru olan şey yapılır ama biz bunu yaparken 750 bin konut daha da artmıştır. Ve 850 bin konut yılda üretmenin gayret ve çabasını yeni iktidar olacak bunu yapmalıdır.” yanıtını verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1784272/ahmet-uyanik-turkiyenin-en-buyuk-projesi-falan-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.