Orman ile Şehircilik bakanlıkları arasında arazi takası!

11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartılarak Orman Bakanlığından alındı ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Şehircilik Bakanlığı ise Orman Bakanlığına "orman yap" diye arazi verecek.
Büşra Ünal
|
16 Eylül 2022, Cuma - 00:56
Orman ile Şehircilik bakanlıkları arasında arazi takası!

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre Balıkesir, Bingöl, Bolu, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Mersin, Rize ve Sinop illerinin bazı ilçelerinde "krokileri" ile "sınır" ve "koordinatları" gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı kararında, "orman sınırları dışına çıkartılan alanların '2 katından az olmamak üzere' devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından orman yapılması için Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edileceği" belirtildi.

Yani Şehircilik Bakanlığı, şehirleşme için alacağı orman arazilerinin yerine, aldığı arazilerin en az 2 katı büyüklüğünde olması ve orman yapılması koşuluyla Orman Bakanlığına arazi verecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1784521/orman-ile-sehircilik-bakanliklari-arasinda-arazi-takasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.