Halka ve firmalara elektrik ve gaz yardımı yapılacak

Belçika'da enerji krizine karşı yeni tedbirler açıklandı. Buna göre hanelerin elektrik ve doğal gaz faturalarına indirim yapılacak, enerji faturaları nedeniyle iflaslar ertelenecek.
Büşra Ünal
|
16 Eylül 2022, Cuma - 22:37
Halka ve firmalara elektrik ve gaz yardımı yapılacak

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ülkesinde yaşanan enerji krizi sebebiyle düzenlenen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, federal hükümet olarak hızla yükselen enerji fiyatları karşısında ailelere ve işletme sahiplerine destek vermek amacıyla yeni tedbirleri belirlediklerini söyleyen Belçika Başbakanı Alexander De Croo, "Krizden en fazla etkilenen hanelere gelir ve enerji sözleşmelerine bağlı olarak kasım ve aralıkta doğal gaz faturalarına aylık 135 avro, elektrik faturalarında da aylık 61 avro indirim uygulanacak." dedi.

Belçika'da yoksulların, kendilerine yönelik sosyal enerji tarifelerinde bu son indirimlerden yararlanamayacağını belirten Belçika Başbakanı Alexander De Croo, paketin değişken fiyatlı ve sabit ödemeli enerji sözleşmelerine sahip olanlarla sınırlı olduğunun altını çizdi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, kalorifer yakıtı ile ısınanlara verilen 225 avroluk desteğin de 300 avroya çıkarıldığını belirtti.

Yüksek enerji faturaları karşısında ezilen işletmeler ve serbest çalışanlar için tedbirler de aldıklarını söyleyen Belçika Başbakanı Alexander De Croo, firmaların vergi ödemelerini ve sosyal güvenlik primlerini ertelemelerini serbest bırakacaklarını, geçici bir "enerji işsizlik desteği" uygulanacağını, kasım ve aralık aylarında elektrik ve gaz vergilerinin indirileceğini, enerji faturaları sebebiyle iflasların da erteleneceğini kaydetti.

Belçika'nın Flaman Bölgesi'nin enerji düzenleyici kurumu Vreg, Belçika'da yeni sözleşme yapan, ortalama miktarlarda tüketim yapan bir ailenin yıllık elektrik faturasının 3256 avro, doğal gaz faturasının 5954 avro düzeylerine çıktığı bilgisini vermişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1785589/halka-ve-firmalara-elektrik-ve-gaz-yardimi-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.