Fatih Erbakan: “İlk işimiz işçi, memur, emekliye yüzde 150 maaş zammı yapacağız”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İlk işimiz işçi, memur, emekliye yüzde 150 maaş zammı yapacağız” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
18 Eylül 2022, Pazar - 12:08
Fatih Erbakan: “İlk işimiz işçi, memur, emekliye yüzde 150 maaş zammı yapacağız”


Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Tepekule Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kongrede konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 4 sene önce kurulan partilerinin hızlı bir yükselişte olduğunu vurguladı.

Erbakan, "İzmir'de bin kişilik bir salonu doldurmak, Şanlıurfa'da 10 bin kişilik bir salonu doldurmakla eş değerdir. İzmir'de 100 üye kaydetmek Elazığ'da bin üye kaydetmekle eş değerdir" dedi.

Hayat pahalılığını eleştiren Erbakan şunları söyledi:

Türkiye yanıyor çünkü ekonomik kriz var

İki cümleyle gördüklerimizi özetleyelim. Bir Türkiye yanıyor, ikincisi ise 'milli görüşü arıyoruz' cümleleridir. Türkiye yanıyor çünkü ekonomik kriz var. Gittiğimiz her yerde istisnasız bizi desteklediklerini görüyoruz. Bize 'Hiçbir ittifakın yanına gitmeyin' diyorlar.

4 yılda doğalgaz fiyatı yüzde  1071 arttı

1 Eylül'deki elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından konut doğalgazına yüzde 20, sanayi doğal gazına yüzde 58 zam geldi. 'Karadeniz'de doğalgaz bulduk' dediler. Bu gelişmenin ardından tam 18 kez zam yaptılar. 4 yılda doğalgaz yüzde 1071 zamlandı. Uluslararası piyasada yüzde 300 artıyor sen yüzde 1071 zam yapıyorsun. Aradaki fark neden? Elektrik 8 ayda, kademeli olarak konutlarda yüzde 109 ile yüzde 212 arasında artıyor.

Ticarethanelerin elektriği yüzde 177 ile yüzde 269 arasında artıyor. 8 ayda sanayinin kullandığı doğalgaz 370 artmış elektrik ise yüzde 408 artmış. Böyle bir ortamda üretim, istihdam, ihracat olabilmesi mümkün mü? Bu enflasyonu arttırmak demek. Bütün ürünlerin üretiminde enerji elektrik, doğalgaz akaryakıt kullanıyor.

Orta Vadeli Program daha fazla borç, faiz ve enflasyon demek

Geçtiğimiz günlerde orta vadeli programı açıkladılar. Bu önümüzdeki 3 yılda daha fazla vergi, daha fazla borç, daha fazla faiz, daha yüksek enflasyon manasına geliyor.

681 refah projesiyle 10 milyon işsize istihdam oluşturulacak

İlk işimiz işçi, memur, emekliye yüzde 150 maaş zammı yapacağız. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz elektrik, mahsullere alım garantisi verilecek. 81 ilimize 681 refah projemizle 10 milyon işsize istihdam imkanı oluşturulacak. Küçük esnafın, çiftçinin bankalara olan borçlarının faizinin bir defaya mahsus olmak üzere devlet tarafından ödenmesi sağlanacak. Gençlerimize kaliteli eğitim vaat ediyoruz. Kamuda işe alımlarda mülakatı ortadan kaldıracağız.

http://ankaramasasi.com/haber/1786700/fatih-erbakan-ilk-isimiz-isci-memur-emekliye-yuzde-150-maas-zammi-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.