Ankara'da validatör kapalı diyen şoföre ceza

Sirkeli-Ankara hattında sefer yaparken validatörü kapatıp, serbest kartı olan yolculardan nakit ücret alan şoföre bir hafta uzaklaştırma cezası verildi
Ankara Masası
|
19 Eylül 2022, Pazartesi - 11:13
Ankara'da validatör kapalı diyen şoföre ceza

Ankara-Pursaklar Sirkeli hattında sefer yapan bir sürücü, ücretsiz binen yolcudan validatörünün arızalı olduğunu belirterek 10 TL ücret istedi.

O anları kamerayla kayıt altına alan vatandaş, sürücüden şikayetçi oldu.

Şikayetin ardından harekete geçen yetkililer 489-5 Sirkeli-Ankara hattında sefer yapan şoföre bir hafta uzaklaştırma cezası verdi. Ayrıca aracı da parka çekildi.

"Bunlara geçit vermemek adına sürekli kontrol ediyoruz"

Yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, "Yolcu tarafından çekilen görüntüleri izledik, serbest kart sahibi vatandaştan araç içinde nakit ücret alındığını gördük. Her ücretsiz taşınan yolcu için Ankara Büyükşehir Belediyesi bize destek ödemesi yapıyor. Ancak buna rağmen maalesef bazı hatlardaki bazı sürücüler, cihazı kapatarak ‘arızalı’ diyebiliyor. Biz bunlara geçit vermemek adına sürekli kontrol ediyoruz. Yine de birkaç istisna olay olabiliyor. Vatandaşlarımız böyle sıkıntılarla karşılaştıklarında Başkent 153’ü ve TÖHOB’u arayabilirler." ifadelerini kullandı. 

Hürriyet Ankara'nın gündeme getirdiği olay sonrası parka çekilen o aracın ön camındaki EGO kartı geçerlidir” yazısı da dikkat çekti.

http://ankaramasasi.com/haber/1788235/ankarada-validator-kapali-diyen-sofore-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.