Babacan ve Akşener'den rutin dışı görüşme

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in akşam saatlerinde görüştüğü ortaya çıktı. DEVA kaynakları doğruladı ancak İYİ Parti tarafında sessizlik var.
Büşra Ünal
|
20 Eylül 2022, Salı - 00:10
Babacan ve Akşener'den rutin dışı görüşme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan 6'lı masa, ikinci tura dönüyor.

İkinci turun ilk toplantısına ise 2 Ekim Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde ev sahipliği yapacak.

İlk turda basına duyurulan ve aralıklarla yapılarak rutin hâle getirilen partiler arası ziyaretler, ikinci turda şekil değiştirdi.

6'lı masanın önemli ortaklarından Meral Akşener rutini bozarak, basın daveti ya da herhangi bir duyuru yapılmadan bu akşam saat 20.00 dolaylarında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.

DEVA kaynaklarının doğruladığı, İYİ Parti'nin ise sessiz kaldığı ziyarette Meral Akşener'in geçiş sürecine ilişkin Ali Babacan'ın görüşünü aldığı iddia ediliyor. Bir başka iddia ise görüşme talebinin DEVA lideri Babacan'dan geldiği.

İddialara göre Ali Babacan, geçiş sürecine dair kurmaylarıyla birlikte hazırladığı planın taslak hâlini liderlere sunmadan önce Meral Akşener ile değerlendirmek istedi. Bir başka iddia ise Ali Babacan'ın planı ilk sunduğu kişinin Meral Akşener değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu. Taslak plan ise, son şekli verilmeden ve 6'lı masanın tarafları görüp onay vermeden kesinlikle kamuoyu ile paylaşılmayacak. Buradaki amacın ise 6'lı masada birlik görüntüsünün sağlanması olduğu belirtiliyor. Zira 6'lı masanın 4 gün önce verdiği görüntünün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır" çıkışıyla kısmen bozulması ortakları daha dikkatli olmaya yöneltmiş durumda.

http://ankaramasasi.com/haber/1789961/babacan-ve-aksenerden-rutin-disi-gorusme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.