Sırbistan Cumhurbaşkanı'ndan savaş açıklaması

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rusya ve Çin'in önümüzdeki süreçte Batılı ülkelerle daha fazla sorun yaşayacağını söyledi. Vucic, dünya üzerinde yaşanan gerilimlere ilişkin ise, bir veya iki ay içinde İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş büyüklükte bir çatışmaların yaşanabilineceğini ifade etti.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 11:55
Sırbistan Cumhurbaşkanı'ndan savaş açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekat sürerken, Çin ile Tayvan arasında yaşanan gerilime ABD'nin de dahil olmasıyla bölge savaş çanları çalmaya başladı.

Tüm dünya yaşanan gerilimleri yakından takip ederken,  Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'ten tedirgin eden bir açıklama geldi.

" Dünya Savaşı'ndan beri şahit olmadığımız bir şey"

 Vucic, Sırbistan Radyo Televizyonu'na verdiği röportajda  Rusya-Ukrayna savaşının büyük bir savaşa yaklaştığını belirterek "Özel bir askeri operasyon aşamasından büyük bir savaşa yaklaştığımızı varsayıyorum ve şimdi soru, sınırlar nerede ve bir süre sonra, belki bir veya iki ay içinde büyük bir dünya çatışmasına girip giremeyeceğimiz. Dünya Savaşı'ndan beri şahit olmadığımız bir şey" dedi.

"Daha fazla sorun yaşanacak"

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Vucic, Rusya ve Çin'in Batı ile ilişkilerinde daha fazla sorunla karşılaşacağını iddia ederek "Önümüzdeki dönemde göreceğimiz her şeyin Batı ile Rusya ve Batı ile Çin arasındaki ilişkileri daha da karmaşık hale getirmesini bekliyorum" diye konuştu.

Vucic, ülkesi için önümüzdeki 7 ila 10 gün içerisinde önemli kararlar alacağını ve bu kararları gelecek hafta vatandaşları ile paylaşacağını ifade etti. 

http://ankaramasasi.com/haber/1791820/sirbistan-cumhurbaskanindan-savas-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.