Mehmet Sait Uluçay: Ankara yüzlerce şair yetiştirmiş bir şehir

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, "Edebiyat Festivali'nin adresi olarak neden Ankara seçildi?" sorusuna "Kamuoyunda Ankara sadece bürokrasinin merkezi olarak biliniyor. Oysa burada çok önemli edipler, yüzlerce şair yetişmiş. Edebiyat varlığını Ankara’da ortaya koyma gerekliliği biz gördük" yanıtını verdi.
Ankara Masası
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 10:35
Mehmet Sait Uluçay: Ankara yüzlerce şair yetiştirmiş bir şehir

Mamak Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği işbirliği ile Ankara'da ilk kez Edebiyat Festivali düzenleniyor.

Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleştirilen festival 25 Eylül'e kadar sürecek.

Festivalde onlarca yazar ve şair halkla edebiyatı konuşacak.

Festivale destek veren ve Musiki Muallim Mektebi'nden canlı yayın yapan Ankara Masası'nın konuğu Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay oldu.

" Coğrafya olmadan şiirin yaşanması mümkün değildir"

Uluçay, festival kapsamında gerçekleştirilecek "Şiir ve Şehir İlişkisi Paneli"nin önemine dikkat çekerken "Coğrafya şiirin konusudur. Coğrafya olmadan şiirin yaşaması mümkün değildir. Şairler acıları, mutlulukları, şehirden görecekler bulaşacaklar. Şehrin insanın tam anlamıyla şiirlerde yer alabilmesi  için şehir ve şiir ilişkisinin çok önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.

" Edebiyat varlığını Ankara’da ortaya koyma gerekliliği biz gördük"

Mehmet Sait Uluçay 'Neden Ankara?' sorusuna ise şu yanıtı verdi;

Kamuoyunda Ankara sadece bürokrasinin merkezi olarak biliniyor. Oysa burada çok önemli edipler, yüzlerce şair yetişmiş, Osmanlı döneminden bu yana. Şeyhülislamlık yapmış insanlar burada şiirlerle uğraşmışlar. Bir Hacı Bayram Veli, bir Şeyhülislam Yahya Efendi… Şiir gecemizi de ona atfettik.  Edebiyat varlığını Ankara’da ortaya koyma gerekliliği biz gördük. Ankara’da sadece siyaset, bürokrasi konuşulmuyor. Şehir ve edebiyat ilişkisini Ankara’da ortaya koymak arasında bir bağ olduğunu vurgulamak istedik. Bu çok önemsiyoruz. Gösterilen ilgi de bunu gösteriyor.

Uluçay, festival kapsamında açılan 'Yazarlar Okulu'nun sürekli hale getirileceğini aktardı.

Bu festivali geleneksel hale getirmek için mutabakat olduğunu belirten  Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, festivalde roman, hikaye, denemeler  ve edebiyatın konuşulacağını, şiir şöleni yaşanacağını ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/1795358/mehmet-sait-ulucay-ankara-yuzlerce-sair-yetistirmis-bir-sehir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.