Erdoğan'dan 'Mir Kart' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'le ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Alternatiflere çalışılıyor. İstanbul’da yarın ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Nihai kararımızı vereceğiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 16:40
Erdoğan'dan 'Mir Kart' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri ziyareti sonunda Türkevi'nde medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

ABD'nin Rusya'nın Mir adlı yerel ödeme sistemine dahil olan Türk bankalarını odağa almasının ardından İş Bankası ve DenizBank uygulamayı askıya aldı.

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, geçen hafta Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısı yapmıştı. Mir sisteminde, bu iki özel banka harici üç kamu bankası bulunuyor.

"Nihai kararımızı yarın vereceğiz"

Alternatifler üzerinde görüşmelerin yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı," İstanbul’da yarın ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Onlarla bir toplantı yapıp, burada da nihai kararımızı vereceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, ' Mir Kart' ile ilgili sözlerine devam etti, "Bu kartlarla ilgili konuda en önemli nokta Mir Kart denilen olaydır. Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre adımlarımızı inşallah yine atacağız. Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama bütün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar tabii gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1796425/erdogandan-mir-kart-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.