Yetkin Öztürk: "HDP ile ilgili kırmızı çizgimiz net"

İyi Parti Ankara İl başkanı Yetkin Öztürk, HDP’nin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, “Bunun sorgulanmasını dahi kabul edemeyiz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 22:52
Yetkin Öztürk: "HDP ile ilgili kırmızı çizgimiz net"

Yetkin Öztürk Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

HDP ile ilgili tartışma sonrası altılı masada problem olduğu kanaati taşımadığını kaydeden Öztürk, “Şunu ayırt etmek lazım yani HDP ile ilgili bizim görüşümüz net. Kırmızı çizgimiz net. Bunun sorgulanmasını dahi kabul edemeyiz” ifadesini kullandı.

Öztürk, “Siyasetçi olarak sayın genel başkanımız öncesinde bunu net bir şekilde söylemiş. Ben HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum. Bitti, net. Genel başkanımız Etimesgut’ta da söyledi. Asla Kürt vatandaşlarımızı incitmeyeceğiz dedi. Burası bizim için önemli. Biz asla Kürt vatandaşlarımızı incitmeyeceğiz, onları incitenle beraber olmayacağız, incitilmesine müsaade etmeyeceğiz, onların haklarını biz savunacağız” şeklinde konuştu.

"HDP’ye her oy veren PKK’lı mı yani?" sorusu üzerine Öztürk, "Hayır ben öyle bir şey diyemem. Ama üst yönetim anlamında kendi çizgileri net. Şimdi bunu tartışmaya açmanın bir anlamı yok" yanıtını verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1796783/yetkin-ozturk-hdp-ile-ilgili-kirmizi-cizgimiz-net
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.