Yetkin Öztürk: " ATO ve ASO görevlerini yapmıyor"

İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO)nun görevini yapmadığını söyledi. Öztürk, yaklaşan ATO ve ASO seçimlerine ilişkin “Değişim her zaman iyidir. Bilmiyorum, olur mu olmaz mı? Ama değişim iyidir” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 23:16
Yetkin Öztürk: " ATO ve ASO görevlerini yapmıyor"

Yetkin Öztürk, Ankara Masası Gündem programı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) sivil toplum kuruluşlarının amiral gemisi olduğunu belirterek, “Görevlerini yapıyorlar mı? Bence yapmıyorlar. Daha çok Ankara Ticaret Odası veya Ankara Sanayi Odası gibi değil. Sosyal sorumluluk projesi üstlenmiş dernekler gibi yardımlaşma kulüpleri gibi çalışıyorlar. Tatlıya, etliye, sütlüye karışmadan böyle yolumuza devam edelim. Böyle bir şey olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk şunları söyledi:

“Üyelerinin haklarını savunmak zorundasın”

" Üyeleriniz size binlerce lira para ödüyorlar. O üyelerinin sen haklarını savunmak zorundasın. Bunun en güzel örneği Organize Sanayi Bölgesi'nde OSTİM'de 6 tane esnafa gittim. Bir esnafımız, bizim hatırımızı vergi dairesinden başka kimse sormaz mı dedi ya! Bizim sahibimiz yok mu dedi. Nerede bizim sanayi odalarımız dedi. İnanın bunu kendi üyeleri söylüyor. Kimse bizim hatırımızı sormuyor. Sadece vergi dairesi hatırımızı soruyor dedi. İlk defa kapımızı siz çaldınız dedi. Kimse sesimiz olmuyor dedi.”

“Görevlerini yapıyorlar dersek bu yalan olur”

“ Şimdi siz onlardan aidat alıyorsunuz, bir şey imzaladığınızda para alıyorsunuz. Belge istediğinde alıyorsunuz, karşılığında onların haklarını kim savunacak? 20 yılda şu anda bir çok fabrika kapanıyor. SOS veriyor, hepsi perişan. Burada çıkıp da geçmiş dönemleri hatırlayalım. Ankara Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, sanayi odaları, hükümete bu konuda yol gösterirlerdi, ikaz ederlerdi. Ve gerçekten sivil toplum kuruluşlarıydı. Bu manada ben çok ciddi anlamda görevlerini yapıyorlar dersek bu yalan olur. Maalesef herkes bir şekilde etkile, sütlüye dokunmadan yolumda gideyim, koltuğumu koruyum, yoluma devam edeyim. "

“Değişim her zaman iyidir”

Fatih Atik’in,
“Yönetimlerde değişim olur mu?” sorusu üzerine Öztürk “Değişim her zaman iyidir. Bilmiyorum, olur mu olmaz mı? Ama değişim iyidir. Derler ya tebdili mekanda hayır vardır diye. Şu anda bilemiyorum. " şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1796793/yetkin-ozturk--ato-ve-aso-gorevlerini-yapmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.