Türkiye 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenlemeye talip oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonlarına aday olduğunu açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
23 Eylül 2022, Cuma - 17:05
Türkiye 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenlemeye talip oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul'da yapılan Avrupa Kulüpler Birliği'nin 28'inci Genel Kuruluna katıldı. Bakan Kasapoğlu, Avrupa Kulüpler Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al-Khelaifi başkanlığında düzenlenen ve Avrupa'daki futbol kulüplerinin başkanlarının, ulusal ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin, spor medyasından önemli isimlerin de hazır bulunduğu genel kurulun açılış konuşmasını yaptı.

"Süper lig en kaliteli ve en tutkulu futbolu sunmak için çalışıyor"

Futbolun tüm dünyada da milyonlarca insana ilham kaynağı olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu şunları söyledi:

"Türk halkının bu güzel oyuna olan tutkusu sayesinde Türkiye bir futbol ülkesi olmuştur. Türkiye'nin futbol mirası Avrupa'da ve ötesinde bilinmektedir. 20'nci yüzyılın başında kurulan Türkiye Süper Lig'i, en kaliteli ve en tutkulu futbolu sunmak için çalışmaktadır. 1962'den beri UEFA üyesi olan Türkiye, Avrupa futboluna ve yönetimine önemli katkılarda bulunmaktadır."

"Ülkemiz düzenlediği organizasyonlarla spor camiasının takdirini kazandı"

Bakan Kasapoğlu, ülke olarak büyük organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, "Son iki yıldır UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimlerine İstanbul'da ev sahipliği yapmış bulunmaktayız. Modern spor yatırımları ve ülkenin dört bir yanındaki altyapısı sayesinde ülkemiz, bugüne kadar düzenlediği uluslararası organizasyonlarla spor camiasının takdirini kazanmıştır. Türkiye, 2023 Şampiyonlar Ligi Finaline ev sahipliği yapacaktır. Bu vesileyle hepinizi bu muhteşem futbol şölenine birlikte tanık olmaya davet ediyorum” dedi.

"2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasına adayız"

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonlarına aday olduğunu da şu sözlerle duyurdu:

"Sporun en prestijli organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için oldukça hırslıyız. Türkiye 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonlarına adaydır. Sizlerin de desteğiyle bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek için hazırız."

http://ankaramasasi.com/haber/1797857/turkiye-2028-ve-2032-avrupa-futbol-sampiyonasini-duzenlemeye-talip-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.