Bakan Akar,​​"36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ocak ayından bu yana Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 2 bin 874 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasında bulundu.
Onur Çetinkaya
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 16:15
Bakan Akar,​​"36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi"

Bakan Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

Akar’ın talimatlar verdiği toplantıda, kuvvet ve ordu komutanlarının yanı sıra yurt içi ve sınır ötesindeki birlik komutanları devam eden faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgiler paylaştı.

"36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi"

Terörle mücadelenin zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen büyük bir başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar "Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın hudutlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Tek amacımız hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun için terörle mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Terörle mücadelede başlayan yeni dönemde, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yıl ise ocak ayından itibaren Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 2 bin 874 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ocak ayından bu yana Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 2 bin 874 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasında bulundu.

"Devlete, millete dil uzatanları kabul etmemiz mümkün değil"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin saygın ve seçkin konumu uluslararası dahil her platformda artarken, bu duruma dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Devlete, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir.” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1800846/bakan-akar36-bin-143-terorist-etkisiz-hale-getirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.