Etlik Şehir Hastanesi açılıyor

Ankara'da yapımı tamamlanan Etlik Şehir Hastanesi, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.
Ankara Masası
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 16:30
Etlik Şehir Hastanesi açılıyor

Ankara'nın ikinci şehir hastanesi açılıyor.

Bir milyon metrekarenin üzerinde arazisiyle Türkiye'nin en büyük alanına sahip hastanesi sayılacak  Etlik Şehir Hastanesinde 4 bin yatak kapasitesi bulunacak.

Sağlık kompleksi şeklinde planlanan hastanede, medikal otel, bir üniversite ve helikopter pisti ile ticari bölgeler de bulunacak.

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi olacak Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle hizmete alınacak.

19 şehir hastanesi açıldı

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin 2017'de Yozgat'ta faaliyete geçmesinden bugüne 19 şehir hastanesi açıldı.

"Her hastaya 1 oda" anlayışıyla inşa edilen şehir hastanelerindeki hasta odalarının çoğu, içindeki tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı, eşya dolabı ile hasta ve yakınlarına rahatlık sunuyor.

Sağlık alanındaki reformlar kapsamında hizmete giren 19 şehir hastanesinden bugüne kadar 175 milyon sağlık hizmeti alındı.

Sağlık Bakanlığı, yapımı devam eden 14 şehir hastanesinin daha açılmasının ardından, toplam 33 şehir hastanesi ile hizmet verecek.

Etlik Şehir Hastanesi açılıyor
http://ankaramasasi.com/haber/1800917/etlik-sehir-hastanesi-aciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.