Deli Emin yerine son anda Rıfat şehit olmuş!

Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak, çektiği filmlerin arka planında yaşanan ancak şimdiye kadar hiç bilinmeyenleri TRT 2'de yayınlanan "Yerli Sinema" programında anlattı. Programda yönetmen Sorak, "Vizontele" çekimleri sırasında senaryonun nasıl bir anda değiştiğini açıkladı.
Büşra Ünal
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 00:30
Deli Emin yerine son anda Rıfat şehit olmuş!

Kültürden sanata, edebiyattan tarihe, sinemadan müziğe, söyleşiden felsefeye kadar hayatın tüm renklerinin ekranlara geldiği TRT 2'de yeni bir program yayın hayatına başladı.

Türk sinemasının usta yapımcı, yönetmen ve senaristlerinin tecrübe, hikaye ve anılarını paylaştığı, her çarşamba saat 21.00'de yayınlanan "Yerli Sinema" isimli programının ilki geçtiğimiz hafta ekranlara geldi.

"Yerli Sinema" programının ilk konuğu ise aralarında "Vizontele", "G.O.R.A.", "Sınav", "Yahşi Batı" ve "Aşk Tesadüfleri Sever" gibi filmlerin bulunduğu onlarca sinema filmi ile çok sayıda TV dizisi ve belgesel filminin yönetmenlik koltuğunda oturan, Türk sinema tarihine kaynak niteliğinde eserler kazandıran, sayısız video klibin altına imza atan Sinema ve video Klip Yönetmeni Ömer Faruk Sorak idi.

25'er dakikalık program serisinin ilk konuğu Ömer Faruk Sorak, çektiği filmlerin arka planında yaşanan ancak şimdiye kadar hiç bilinmeyenleri "Yerli Sinema" programında TRT 2 izleyicileri ile paylaştı.

Yılmaz Erdoğan ile "Vizontele"yi çekerken kendi kendine "Ben bir kez daha dünyaya gelseymişim yine bu işi yaparmışım" dediğini söyleyen Ömer Faruk Sorak, "G.O.R.A." filmi ile ilgili olarak da, Hollywood'un ileri teknoloji ile çektiği sahnelerin benzerlerini Anadolu usulü yöntemlerle yaptıklarını belirtti. Yönetmen Sorak, hangi senaryonun film çekimleri sırasında ani kararla değiştirildiğini de sinemaseverlerle paylaştı. Sorak, "Vizontele" filminde aslında "Deli Emin"in öleceğini ancak akışı gözden geçirerek bir anda Kıbrıs Barış Harekatı'na giden Rıfat'ın şehit olduğunu açıkladı.

"Aşk Tesadüfleri Sever" filminin eşinin hikayesi olduğunu da ilk kez açıklayan ünlü yönetmen Sorak, kendini "Seyirci koltuğunda otursaydım bu filmi izlerdim." dediği bir hikayenin içinde bulduğunu söyledi.

"Ben hep kendimi hikaye anlatıcısı olarak görüyorum." diyen ünlü yönetmen, "Ben bir hikayeyi yazabilirim evet ama yazılmış bir hikayeyi yazandan daha da iyi anlatabilirim" dedi.

Ömer Faruk Sorak'la ilk bölümde "Vizontele", "Aşk Tesadüfleri Sever", "G.O.R.A.", "8 saniye" ve "Sınav" fimlerinin arkasında yaşananların ekrana getirildiği TRT 2'de bu akşam 21.00'de ise Yönetmen ve Senarist Selçuk Aydemir sinemaseverler için "Ailecek Şaşkınız", "Çalgı Çengi İkimiz" ve "Baba Parası" filmlerinin ilginç hikayelerini ve bilinmeyen yönlerini anlatacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1803951/deli-emin-yerine-son-anda-rifat-sehit-olmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.