Polonya'nın eski bakanı Kuzey Akım gaz sızıntılarından ABD'yi sorumlu tuttu

Polonya'nın eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Radek Sikorski, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki gaz sızıntılarının sorumlusunun ABD olduğunu ima ederek, 'Teşekkürler ABD' ifadesini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 12:01
Polonya'nın eski bakanı Kuzey Akım gaz sızıntılarından ABD'yi sorumlu tuttu

Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Avrupa'ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki gaz sızıntısı ülkeleri harekete geçirdi. 

Danimarka Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Kuzey Akım 1 boru hattındaki Bornholm Adası'nın kuzeydoğusunda 2, Kuzey Akım 2 hattında ise Dueodde'nin güneyinde 1 sızıntı olduğu bildirildi. Sızıntıların ardından gemi ve hava trafiğinin güvenliği adına "yasak bölgeler" oluşturulduğu aktarıldı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Kuzey Akım-1 petrol boru hattında yaşanan aksaklıkların ardından Kuzey Akım-2 petrol boru hattında da basınç düşmesi yaşandığı ve bunun sabotaj olduğuna dair duyumlar olduğunu ifade etti.

"Teşekkürler ABD"

Eski Polonya'nın Dışişleri ve Savunma Bakanı Radek Sikorski, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki gaz sızıntılarının sorumlusunun ABD olduğunu ima etti. Paylaşımda bulunan Sikorski, 'Teşekkürler ABD' ifadesini kullandı.

İsveç,"Kuzey Akım saldırılarının hedefi biz değiliz"

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde , Kuzey akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında meydana gelen sabotajın hedefi olmadıklarını söyledi. 

Bölgenin uluslararası sularda kaldığını ve doğrudan İsveç'e yönelik bir saldırı olarak görülemeyeceğini belirtti.

"Avrupa Birliği sabotajlara karşı güvenlik alacak"

AB'nin dış politika sorumlusu Josep Borrell yaptığı açıklamada, AB'nin Kuzey Akım boru hatlarında sızıntıya neden olan olayların ardından enerji altyapısının korunmasını hızlandıracağını söyledi.

Borrell açıklamasında, "Mevcut tüm bilgiler, bu sızıntıların kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu gösteriyor" dedi. Sözlerine güvenlik vurgusu ile devam eden Borell, "ne olduğuna ve neden olduğuna dair tam netlik elde etmeyi amaçlayan her türlü soruşturmayı destekleyeceğiz ve enerji güvenliğindeki direncimizi artırmak için daha fazla adım atacağız” diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1804386/polonyanin-eski-bakani-kuzey-akim-gaz-sizintilarindan-abdyi-sorumlu-tuttu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.