Cemal Enginyurt'tan KPSS soruları sızdırıldı iddiası

Soruların sızdırılması sonrası iptal edilerek yenilenen KPSS ile ilgili Cemal Enginyurt, Meclis'e soru önergesi vereceklerini söyledi. Enginyurt, "Bu soru kitapçıkları neden açık? Bunun jelatinleri neden açıldı? Bunun etiketleri neden söküldü? Bunu anlatacaksın? Zor bir şey değil ki? Dolayısıyla bunu gündeme getireceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 16:28
Cemal Enginyurt'tan KPSS soruları sızdırıldı iddiası

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankara Masası Gündem Özel programına konuk oldu.

Enginyurt, uzun süredir tartışmalara konu olan ve ilki soruların sızdırıldığı gerekçesiyle iptal edildikten sonra yenilenen KPSS'ye ilişkin konuştu. 

"Vahim bir hadisedir"

Meclis açıldığında Milli Eğitim Bakanı'na soru önergesi vereceklerini belirten Enginyurt, " KPSS sorularında özellikle bu jelatinlerin ve etiketleri sökülmüş soru kitapçıklarının neden böyle olduğunu bir kere Milli Eğitim Bakanı bize izah etmek zorunda. Bu sınava girene de izah etmek zorunda. Dolayısıyla soruların çalınmış olup, iptal edilmesinin arkasında bu daha vahim bir hadisedir." dedi. 

"Gündeme getireceğiz"

Enginyurt, " İkinci vahim hadise de şu; bunu gündeme getirenlerin ikna odalarına, telefonla aranarak veya görüşülerek bunu fazla gündeme getirme diyerek, ikna edildiği söyleniyor bunu da soracağız. Neyi ikna etmeye çalışıyorsun sen! Bu soru kitapçıkları neden açık? Bunun jelatinleri neden açıldı? Bunun etiketleri neden söküldü? Bunu anlatacaksın? Zor bir şey değil ki? Dolayısıyla bunu gündeme getireceğiz." ifadesini kullandı.

"Demokrat Parti olarak biz söz veriyoruz"

Millet İttifakı iktidarında mülakatın olmayacağını ifade eden Enginyurt, "En önemlisi KPSS'de 96 alıp da Türkiye birincisi olan kardeşimizin mülakatta elenmesi yüreğimize oturdu. İnşallah Millet İttifakı iktidarında, sayın Kılıçdaroğlu'da söyledi KPSS'yi kazananlara asla mülakat yapılmayacak. Nasıl üniversite sınavında herkes aldığı puan karşılığında bir okula yerleşiyorsa Millet İttifakı'nın iktidarında Demokrat Parti olarak biz söz veriyoruz, Demokrat Parti olarak destekliyoruz. KPSS puanında alınan puanlarla işe yerleştirilecek mülakat olmayacak." şeklinde konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/1805824/cemal-enginyurttan-kpss-sorulari-sizdirildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.