Erdoğan, "En büyük düşmanım faiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Faizin daha da indirileceğini söyleyen Erdoğan, "En büyük düşmanım faizdir" diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 13:08
Erdoğan, "En büyük düşmanım faiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu.

"En büyük düşmanım faiz"

Türkiye ekonomisi ve faizler üzerinden değerlendirme yapan Erdoğan, en büyük savaşlarının faizle olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Sizin şu anda öyle bir cumhurbaşkanınız var ki benim en büyük savaşım faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12'ye kadar düşürdük. Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Yılbaşından sonra enflasyonun da düşük faizle ineceğine inanıyorum.'' açıklamasında bulundu.

"Enflasyon sorununu çözmek için çalışıyoruz"

Son günlerde yaşanan ekonomik sorun ve enflasyona değinen Erdoğan,"
En büyük sıkıntımız olan hayat pahalılığı ve enflasyon sorununu da çözmek için gayretle çalışıyoruz. Paradan para kazanmaya alışmış tufeylilerin ve mandacı iktisatçıların artık hiçbir geçerliliği kalmamış eski modellere dayalı ezberlerine itibar etmiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Kamu bankalarına çağrı

Kamu bankalarına sesleniyorum diyen Cumhurbaşkanı, "Siz kolaylaştırıcı olacaksınız. Kredi için başvuran esnafım olduğu zaman desteği sağlayacaksınız." diye konuştu.

"Esnafın yanında olduk" 

Devletin her daim esnafın yanında olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Muhalefetin akla mantığa sığmayacak çağrılarına rağmen milletimize bedel ödetecek kararlar almadık. "Nerede bu devlet?" dedirtecek hiçbir yola tevessül etmedik. Gelir kaybı ve kira desteğinin yanı sıra 3 ve 5 bin TL hibe desteklerimiz nakit akışının korunmasında pay sahibi oldu. Piyasaya bu süreçte 4.6 milyar TL aktardık." açıklamasını yaptı.

"Esnaf kardeşlerimiz 15 Temmuz gecesi kendilerini siper etti"

Erdoğan, "Varlık yokluk mücadelelerimizin hepsinde esnaf ve sanatkarlarımız daima hep ön safta yer aldı. Son olarak 15 Temmuz gecesi esnaf kardeşlerimiz darbeci hainlere göğüslerini siper ettiler. Birileri tankların arasından kaçarken benim elektrikçi kunduracı kardeşim gece boyunca ölüm kusan silahlara meydan okudu. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı millet varlığımızın teminatı olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1807434/erdogan-en-buyuk-dusmanim-faiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.