Mehmet Altınöz: Altılı masa çözümsüzlüğe doğru gidiyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Altınöz, altılı masada aday krizinin yaşandığını ve halktan kopuk bir politika yürütüldüğünü belirterek "Masa çözümsüzlüğe doğru gidiyor" dedi. Altınöz, masanın adayı olarak adı geçen Mansur Yavaş'ın siyasi tarzını ise şarkıcı Tarkan'a benzetti.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 15:40
Mehmet Altınöz: Altılı masa çözümsüzlüğe doğru gidiyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Altınöz, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Mersin'de gerçekleşen terör saldırısına ilişkin konuşan Mehmet Altınöz, bir istihbarat zafiyeti olabileceğini söyledi. Teröre karşı Yeniden Refah Partisi olarak devletin hükümetin yanlarında olduklarını belirten Altınöz, 'teröre karşı sıfır tolerans' ilkesiyle üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

HDP'nin Mersin'deki saldırıyı kınamasının doğru bir yaklaşım olduğuna da dikkat çeken Altınöz "Ortada bir şiddet varsa kim olursa olsun kınaması lazım. Terör bir insanlık suçudur" dedi.

"Altılı masa çözümsüzlüğe doğru gidiyor"

Altılı masanın çalışmalarına ilişkin konuşan Mehmet Altınöz, Türkiye'nin problemlerini çözmek için bir araya gelmelerini, partilerin birbirlerine destek vermelerini doğru bulduğunu ifade etti.

Masada bulunan partilerin seçim öncesi bir ittifak yaptığını vurgulayan Altınöz son dönemdeki tartışmalara bakıldığında masanın çözümsüzlüğe doğru gittiğine de dikkat çekti.

6 partinin çalışmasının toplumda bir karşılık bulmayacağını düşündüğünün de altını çizen Mehmet Altınöz "Altılı masa birbirlerine gidip gelme suretiyle teşkilatlarını da bir bakıma motive ediyor. Parti genel başkanları birbirlerini sık sık ziyaret ediyorlar, 36 kere buluşmuşlar. Tamam 36 kere buluştunuz da ekonomide şuan yangın var. Sokağa çıkıp konuşmak lazım. Caddeye çıksak inanılmaz bir geçim derdi var. Vatandaşın derdiyle altılı masa, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’nın gündemi çok farklı. Bakanlık pazarlığı yapmanın şu an bir karşılığı yok." şeklinde konuştu.

"Mansur Yavaş, Tarkan gibi"

"Altılı masanın adayının kim olacak" tartışmalarıyla ilgili ise  Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Altınöz  " 6'lı masa en çok Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş'ı konuşuyor. 6 parti lideri var. Bu 6 parti liderinden hiçbiri cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulmuyor, 6 kişi oturmuşlar 36 kere toplantı yapmışlar hatta Sayın Genel Başkanımız buna masadakiler ve kasadakiler diyor. Yani iktidara kasadakiler öbür tarafa da masa başındakiler diyor." dedi.

Anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismin ön plana çıkmasına ilişkin ilginç bir benzetmede bulunan Altınöz şunları söyledi:

Sayın Mansur Yavaş Bey, bu sanatçı Tarkan gibi. Yani baktığınız zaman saha da yok.
Ve ben diyor Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Buna odaklandım, buna çalışıyorum diyor. Evet vatandaşa da dokunduğuna şahit alıyoruz biz arazide. Kendi işini yapan bir belediye başkanı. Genel de Türkiye şartlarında çokta alışkın olduğumuz bir siyasetçi profili değil. İşine bakan işini yapan işine odaklanmış dışardaki konularla ilgili çok açıklama yapmayan televizyon programlarına çıkmayan bir siyasetçi. Anketler de karşılığı var. Tarkan gibi işte! sanatçı Tarkan'ın da baktığınız zaman çok röportajı yok mesela. Biraz buna benzetiyorum ben.

"Sürpriz bir ittifak olabilir"

Mehmet Altınöz, Yeniden Refah Partisi'nin herhangi bir ittifakta yer alıp almayacağına yönelik soruya ise "Türkiye’de bütün partilerle ittifak yapabilecek bir parti varsa  o da Yeniden Refah Partisi. Ancak biz tek başımıza seçime girmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi'nin oy odaklı bir parti olmadığının altını çizen Altınöz, baraj sorunlarının olmadığına vurgu yaptı. 

Altınöz, siyasette 24 saatin çok önemli olduğunu belirterek, üçüncü bir ittifak ihtimaline açık kapı bıraktı. 

Sürpriz bir ittifak olabilir diyen Altınöz, İYİ Parti, Türkiye Değişim Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi gibi partilerin bu ittifakta yer alabileceğini ifade etti.

"LGBT ve koronavirüs bir proje"

Programda toplumda tartışmalara neden İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin de konuşan Mehmet Altınöz, sözleşmeye karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Bazı yayınlarla LGBT'ye özendirildiğinin altını çizen Altınöz, bazı yayın ve yasaları aile yapısının altına konulmuş bir dinamit olarak niteledi.

Altınöz, dikkat çeken bir iddiada bulunurken, LGBT ve koronavirüsün dünya nüfusunu azaltmaya yönelik projeler olduğunu söyledi. Altınöz, aile ve yuva kurma sisteminin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2000'li yıllardaki 65 ve 70 yaş arasındaki siyasilere yönelik sözlerini hatırlatan Altınöz "Erdoğan'ın aday olmayacağını düşünüyorum" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1807767/mehmet-altinoz-altili-masa-cozumsuzluge-dogru-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.