TBMM Genel Kurulu yarın toplanıyor

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 6. Yasama Yılı için 3 aylık aranın ardından yarın saat 14.00'te özel oturumla toplanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurula hitap edecek.
Ersin Küçükbarak
|
30 Eylül 2022, Cuma - 09:38
TBMM Genel Kurulu yarın toplanıyor

TBMM'de, 3 aylık aranın ardından yeni yasama yılının ilk töreni yapılacak.

 Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Meclis Genel Kurulu, saat 14.00'te özel oturumla toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Şentop, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim edecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek. Genel Kurul, başka konuyu ele almadan çalışmalarını tamamlayacak.

TBBM Başkanı resepsiyon verecek

Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu, pandemi nedeniyle verilen iki yıl aranın ardından yeniden düzenlenecek. TBMM Tören Alanı'ndaki resepsiyon, saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

TBMM gündeminde neler var?

Meclise, 17 Ekim'e kadar 2023 yılı bütçe kanunu teklifi gelecek. TBMM Başkanlığına sunulacak bütçe, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ardından Genel Kurulda görüşülecek.

Meclisi 2023 yılı bütçe görüşmelerine kadar yoğun bir gündem bekliyor. TBMM, ekim ayı boyunca önemli düzenlemeler için mesai yapacak. İlk olarak torba yasanın ele alınması bekleniyor.

Meclisin gündeminde muhalefetin sansür yasası diyerek eleştirdiği "dezenformasyonla mücadele yasası" da var. Yeni yasama yılıyla birlikte ihracatçıların yeşil pasaport sorunu, işverene elektrik ve doğalgaz desteği, yemek desteği, ödenemeyen faturalara ilişkin borçların silinmesi ve EYT meselesinin çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Öte yandan, 4 Ekim Salı günü siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1808463/tbmm-genel-kurulu-yarin-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.