İran’da eski milli futbolcu Hüseyin Mahini ile gazeteci Elahe Muhammedi de tutuklandı

​İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında başlayan protestolarla ilgili olarak eski milli futbolcu Hüseyin Mahini ile gazeteci Elahe Muhammedi "gösterileri kışkırttıkları" gerekçesiyle tutuklandı.
Ersin Küçükbarak
|
30 Eylül 2022, Cuma - 12:34
İran’da eski milli futbolcu Hüseyin Mahini ile gazeteci Elahe Muhammedi de tutuklandı

Tahran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisince gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açtı.

Amini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında Tahran ve ülkenin batısındaki kentlerde gösteriler başladı.

Güvenlik güçleri, yargının talimatıyla protestolara katılan ve "kamu güvenliğini tehlikeye atan" göstericilere yönelik gözaltı ve tutuklamaları başlattı.

İran medyasına göre, toplam gözaltı sayısının 2 bini bulduğu tahmin ediliyor.

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim, önceki günlerde sosyal medya hesaplarından gösterileri teşvik eden paylaşımlar yapan Persepolis ve milli futbol takımının eski oyuncusu Hüseyin Mahini’nin tutuklandığını duyurdu.

Mahsa Amini'nin cenaze töreniyle ilgili haberi yayınlayan gazeteci Elahe Muhammedi'nin de tutuklandığı haber verildi.

Muhammedi'nin avukatı Muhammed Ali Kamfiruzi, Twitter hesabından, Hem Mihen gazetesi muhabiri Elahe Muhammedi'nin tutuklandığını açıkladı.

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi de 27 Eylül'de "göstericileri kışkırttığı" gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesine göre, protestoların başlangıcından bu yana 20 gazeteci gözaltına alındı. Amini'nin komada olduğu sırada hastaneye giderek durumunu kamuoyuna duyuran Şark gazetesi çalışanı Nilüfer Hamidi de tutuklandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1808900/iranda-eski-milli-futbolcu-huseyin-mahini-ile-gazeteci-elahe-muhammedi-de-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.