AK Partili Akça, Candan'ı eleştirince CHP'lilerin saldırısına uğradı

"Adalet" pankartı taşıyan Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın CHP'li Çankaya Belediyesi'nde çalıştığı 90 ayda sadece 2 ay işe gittiği ortaya çıkmıştı. AK Parti Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akça, konuyu Çankaya Belediye Meclisi gündemine getirince CHP'li meclis üyelerinin saldırısına uğradı.
Büşra Ünal
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 20:33
AK Partili Akça, Candan'ı eleştirince CHP'lilerin saldırısına uğradı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın, CHP yönetimindeki Çankaya Belediyesinde görev yaptığı 7,5 yıllık sürede yalnızca 60 gün işe gittiği ortaya çıkmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından memuriyetine son verilmişti.

"Haksız kazanç" konusunu belediye meclisinin gündemine getiren AK Parti Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akça, kürsüdeki "Tezcan Karakuş aldığı paraları derhal iade etmeli" sözleri sonrasında CHP'lilerin su şişeli saldırısına uğradı.

AK Partili Murat Akça, "Atatürk'ün adını yaşatacağınız bir kültür merkezinin inşaatını bile yıllardır bitiremediniz" sözlerine de öfkelenen CHP'li meclis üyeleri kürsüye doğru yürüyünce tansiyon daha da yükseldi ve taraflar birbirinin üzerine yürüdü.

Mustafa Hasgül'den tepki

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, sosyal medya platformu Twitter'daki @mustafahasgul onaylı hesabından CHP'li meclis üyelerinin Murat Akça'ya saldırısının görüntülerine yer vererek, "Eleştiriye tahammülü olmayan, 45 meclis üyesinin 37 sinin Chp’li olduğu Çankaya Belediyesi Meclisindeki demokrasi anlayışı bu! Varın gerisini siz düşünün. Atatürk hepimizin değeri. Onu bahane ederek çıkardığınız maraza sizi haklı çıkarmaz." ifadelerini kullandı.

90 ayda, 55 ay rapor almış, 2 ay işe gitmiş!

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun kararıyla devlet memurluğundan çıkarılan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın, çalışma hayatı boyunca 1672 gün (yaklaşık 4.5 yıl ya da yaklaşık 55 ay) izin ve rapor aldığı ortaya çıkmıştı.

7,5 yıldır (90 ay) Çankaya Belediyesinde mimar olarak çalışan Tezcan Karakuş Candan'ın, 2020'de 245 gün, 2021 yılında ise 158 gün izin kullandığı, belediyenin turnike sisteminden 7,5 yıllık sürede sadece 60 kez geçtiği, imza föylerinde ise imzası olmadığı belirlenmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından Çankaya Belediyesi'ndeki memuriyet görevinden ihraç edilmesi üzerine tebligatını almış ve ''Bugünden itibaren devlet memuru değilim. Mustafa Kemal'in memuruyum'' ifadelerini kullanmıştı.

Tezcan Karakuş Candan'ın bu sözleri ise sosyal medyada "Atatürk istismarı" olarak yorumlanmış ve tepkilere neden olmuştu. Sosyal medyada Candan, "90 ayda 2 ay işe gitmeyen ancak 'adalet' pankartıyla adalet arayan CHP'li" olarak eleştirilmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1815639/ak-partili-akca-candani-elestirince-chplilerin-saldirisina-ugradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.