İdris Şahin: Kılıçdaroğlu iktidarın oyuncağını elinden aldı

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü siyasi tartışmalardan çıkarmak için bir yasa teklifi vereceklerini açıklamasına ilişkin "Kılıçdaroğlu madem siz bir seçmen kitlesini kazanımları kaybedecekleri konusunda tehdit ediyorsunuz, 'alın size sorunu kökten çözecek teklif' dedi. İktidarın oyuncağını elinden aldı" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
04 Ekim 2022, Salı - 14:32
İdris Şahin: Kılıçdaroğlu iktidarın oyuncağını elinden aldı

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin oldu.

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla bir kez daha gündeme gelen başörtüsü tartışmalarına ilişkin konuştu.

Başörtüsünün temel hak ve özgürlük olduğunu belirten Şahin, bir kadının giyim ve kuşamının siyasetin ilgi alanından çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Şahin, Deva Partisi olarak kuruluştan itibaren bayrağın, dini değerlerin, başörtüsünün, Atatürk’ün istismar edilmesine karşı olduklarını ifade etti.

"İktidarın elindeki bu oyuncağını, propaganda malzemesini elinden aldı"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü siyasi tartışma malzemesi olmaktan çıkarmak için bir kanun teklifi vereceklerini açıklamasına ilişkin konuşan İdris Şahin, bunun iktidara yönelik karşı hamle olduğunu söyledi.

İktidarın seçimi kaybedeceğini anladığı zaman başörtüsü üzerinden bir propaganda yaptığının altını çizen Şahin şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu da madem siz bir seçmen kitlesini kazanımları kaybedecekleri konusunda tehdit ediyorsunuz, bir değişim karşısında engellemeye çalışıyorsunuz, alın size sorunu kökten çözecek, bir yasal değişiklik teklif ediyorum dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, iktidarın elindeki bu oyuncağı, bu propaganda malzemesini elinden almak adına bu kanun teklifini Meclis’e sunduğu kanaatindeyim."

Şahin, başörtüsü tartışmasının tamamen ortadan kaldırılması için bütün partilerin bu teklife destek vermesi çağrısında bulundu.

AK Parti'nin yarın gerçekleştireceği grup toplantısında yeni bir yol haritasını açıklayacağını duyurmasına ilişkin ise Şahin "İktidarın grup toplantısında millete verebileceği en güzel müjde seçim kararının alınmasıdır." yorumunu yaptı.

"Aday dayatması kabul edilemez"

6'lı masadaki çalışmalara da değinen Deva Partisi Sözcüsü kriz var iddialarını yalanladı.

Altılı masada liderlerin ne söylediğinin önemli olduğunun altını çizen İdris Şahin "Biz Deva Partisi olarak ortak adaydan önce neyin, nasıl olacağının konuşulması gerektiğini savunuyorduk. Pazar günkü görüşme bu giderildi. Altılı masada liderlerin ne söylediği önemlidir. İstişare, müzakere ve mutabakatla karar verilecek. Yine temel konularda komisyonlar kurulacak ve ortak bir dil oluşturulacak. 6’lı masanın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak." şeklinde konuştu.

Her siyasetçinin bir tarzı olduğuna dikkat çeken Şahin, alınganlık gösterilmemesi gerektiğini söyledi. Şahin, adaylık tartışmalarına ilişkin ise "Aday dayatması kesinlikle kabul edilemez. Böyle bir dayatma söz konusu olmaz." diye konuştu.

" Bakanlık sevdasında değiliz"

İdris Şahin, altılı masada işbirliği ve ortak akılın ön planda olduğunu, pazarlık tartışmasının olmadığını bildirerek " Asla altılı masada bakanlık vekillik tartışması yok. 6’lı masa olarak rekabet değil işbirliği yapıyoruz. Deva Partisi olarak herhangi talebimiz yok. Bakanlık sevdasında değiliz. Bakanlık sevdamız olsaydı iktidar ayrılarak farklı bir parti kurmazdık." dedi.

"Erdoğan asla aday olamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te aday olup olmayacağı tartışmalarına da değinen İdris Şahin şu ifadeleri kullandı:

Ben burada bir kısım siyasi parti liderlerinden farklı düşünüyorum. Çünkü ben bir hukukçuyum. Herkesin bu Anayasa'ya sadakatle bağlı kalması gerekliliğine inanıyorum. Eğer Anayasa'ya sadakatle bağlı kalacaksak Anayasa'nın 101 Maddesi'nin 2. fıkrası 2007 yılında değişmiş ve 2007 yılında yapılan değişiklikle bir Cumhurbaşkanı'nın 2 sefer üst üste aday olabileceğine amir bir hüküm olarak ortaya koymuştur. Dolayısıyla 101 maddenin 2. fıkrasında 2017 değişikliğinde en ufak bir şekilde noktasına, virgülüne dahi dokunulmamıştır. Ona cesaret bile edilmemiştir. Ve bir değişiklik gerçekleşmemiştir. Bu nedenle bundan sonraki süreç içerisinde sayın cumhurbaşkanının tekrar aday olabilmesinin tek şartı ya kendisinin seçimlere götürme iradesini ortaya koymuş olması, ki bu şu an itibariye artık mümkün değildir. Çünkü Anayasa, 116/ 3, 101 Maddenin 2. Fıkrası orada durduğu müddetçe sadece Meclis'in seçimlerin yenilemesine karar vermesi ile Cumhurbaşkanı'nın bir daha aday olabileceğinin önünü açmaktadır. Anayasa 116. maddenin 3.fıkrasının dışında sayın Erdoğan'ın bir daha aday olabilmesi bu mevcut Anayasa göre mümkün değildir. Sayın Erdoğan asla aday olamaz.

Şahin, iktidar cephesinin de Erdoğan'ın aday olmayacağını bal gibi bildiğini ifade etti.

" Tam manasıyla bir algı operasyonu"

Fatih Atik'in "Mersin'de polisevine gerçekleştirilen eylem seçim öncesi provokatif bir eylem miydi? Ve bu tür eylemlerin başlangıcı mıydı?" sorusuna Şahin " Seçim sürecine kadar olacak son derece teyakkuzda olmamız gerekiyor.  Münferit olaylar olabilir. Ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz diyen İçişleri Bakanı’nın bu tür bir olaya izin vermesi mümkün değil. Bizim bu tür olaylara prim vermemiz gerekiyor." dedi.

Olayın ardından teröristin kimliğine ilişkin yaşanan tartışmalar üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Şahin şunları söyledi:

"Silahlı güçlerin elinde olduğu tek iktidarsınız, olayın sıcağı sıcağına olduğu anda kesin ifadeler kullanıyorsunuz, son derece yanlış bir kere. Öncelikle ülkenin İçişleri Bakanı’nın kesin hüküm ifade eden cümleler kurmuş olması, sanki olayın evveliyatını biliyormuşçasına, henüz bir DNA testi yapılmadan, olayın aydınlatılmasına ilişkin soruşturma açılmadan, soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal etmek suretiyle doğrudan net ifadeler kullanması doğru değil. O zaman biz bu soruşturmanın sağlıklı yürümediği kanaatine varırız ki soruşturma sağlıklı yürümüyor. Tam manasıyla bir algı operasyonu. Seçim öncesi kamuoyunu bir şekliyle konsülde etmenin yol ve yöntemi arayışıdır. Bunu başka türlü izah etmek mümkün değildir."

http://ankaramasasi.com/haber/1817094/idris-sahin-kilicdaroglu-iktidarin-oyuncagini-elinden-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.