Hastanede kaydedilen görüntüler... TİHEK inceleme başlattı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), İstanbul'da özel hastanede kaydedilen görüntülere ilişkin resen inceleme başlattı.
Büşra Ünal
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 19:07
Hastanede kaydedilen görüntüler... TİHEK inceleme başlattı

TİHEK'ten yapılan yazılı açıklamada, basında bir özel hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören yaşlı bir hastaya hastane görevlilerince işkence ve kötü muamelede bulunulduğuna ilişkin görüntülerin yer aldığını anımsatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"İnsanlık onuruna karşı yapılan en büyük saldırılardan biri olan işkence ve kötü muamele, hem uluslararası hem de ulusal hukukta mutlak bir biçimde yasaklanmıştır. 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun 9. maddesinin 1. fıkrasında da TİHEK, 'İşkence ve kötü muamele ile mücadele etmek ve bu konuda çalışmalar yapmak' ve 'İşkenceye ve Diğer Zalimane, Gayriinsani veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı BM Sözleşmesine Ek İhtiyari Protokol hükümleri çerçevesinde ulusal önleme mekanizması olarak görev yapmak' ile görevlendirilmiştir. TİHEK'e ayrıca, 'İnsan hakları ihlallerini resen incelemek, araştırmak, karara bağlamak ve sonuçlarını takip etmek' görev ve yetkisi verilmiştir. Bu kapsamda, konuya ilişkin olarak kurumumuz tarafından resen inceleme başlatılmıştır."

http://ankaramasasi.com/haber/1819351/hastanede-kaydedilen-goruntuler-tihek-inceleme-baslatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.