Çankaya Belediyesi önünde heykel protestosu

Çankaya Belediyesi tarafından pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçılar adına Sıhhiye Pazar Yeri alanına heykel yapılacağı iddiasında bulunan esnaf belediye önünde protesto gerçekleştirdi. Grup adına konuşan Ankara Pazar Yerleri Esnafı Odası Başkanı Recep Ayhan "Sağlıkçılara saygı duyuyoruz fakat 50 yıllık yerimizi kaldırıp heykel mi yapılır?" diye sordu.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 12:42
Çankaya Belediyesi önünde heykel protestosu

Çankaya Belediyesi tarafından  Sıhhiye Pazar Yeri’ne  pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçılar için heykel yapılacağı iddiaları esnafı ayaklandırdı.

Esnaf, Çankaya Belediyesinin önüne gelen pazarcı esnafı  protesto düzenledi.

"  50 yıllık yerimizi kaldırıp heykel mi yapılır?"

Grup adına açıklamada bulunan Ankara Pazar Yerleri Esnafı Odası Başkanı Recep Ayhan, “Haftanın her günü kurulan Yenişehir pazarımızda sebze, meyve ve tuhafiye ürünleri satılıyor. 50 senedir burada ekmeğini kazanıyorlar. Belediye başkanı 15 gün önce bana haber gönderdi. Gidince bana ‘Sana pazar yeri yapıyorum’ dedi. Söz ettiği pazar yeri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde yapılıyor. Oradan buraya bir esnaf gitse 250 liralık benzin yakar. 250 lira da geliş için yakar. Zaten 500 liralık satış yapılamıyor ki. Yapılan yer bizi idare etmiyor. Biz ekmeğimiz için mücadele edeceğiz. Kazandığımız mahkeme kararlarımız da var. Sağlıkçılara saygı duyuyoruz fakat 50 yıllık yerimizi kaldırıp heykel mi yapılır. İnsanlar bir kilo sebze meyve alamıyor. 50 senelik pazarı kapatıyorlar. Dağ başına pazar yeri yapılıyor. Biz yarın 5 bin kişi ile gelip yerimizi kimseye yar etmeyeceğiz. Bu pazar Çankaya halkınındır. Oradan gitmeyeceğiz” dedi.

" Bu mu sosyal belediyecilik"

Pazar yerlerinin kapatılmasını istemeyen esnaftan Dönüş Gürbüz, "Okullar açılmış. Alper başkan burada binlerce üniversite öğrencisine yemek veriyor. Peki bizim çocuklarımız ne olacak. Biz burada yıllardır ekmek yiyoruz. Kimse keyfine gelmiyor ki pazara. Bu mu sosyal belediyecilik" ifadelerini kullandı

http://ankaramasasi.com/haber/1820618/cankaya-belediyesi-onunde-heykel-protestosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.