Bülent Aydemir: Altılı masa 'yürütme konseyi' kurulmasına karar verdi

Habertürk Yazarı Bülent Aydemir, altılı masanın seçimi kazanmaları halinde önemli kararlarda Cumhurbaşkanı'na yardımcı olacak bir 'yürütme konseyi' kurma kararı aldığını söyledi. Aydemir, Başbakan olmak isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in milletvekili olamayacağı için konseye ilişkin tereddütleri olduğunu öne sürdü.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2022, Cuma - 15:25
Bülent Aydemir: Altılı masa 'yürütme konseyi' kurulmasına karar verdi

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Habertürk Yazarı Bülent Aydemir oldu.

Gündemdeki konuların ele alındığı programda Aydemir, başörtüsü tartışmalarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Aydemir, İnsanların temel sorunun ekonomi olduğunu belirtirken, gündeme gelen konuyla ilgili vatandaşın aklına " Seçime giderken, böyle bir konu gündeme getirilerek yine kutuplaştırılacak mıyız?" sorusunun geldiğini aktardı.

"Başörtüsü konusu bence kapandı" diyen Aydemir "Bir şekilde çözüldü, başörtüsüyle ilgili bir sorun görmüyorum. İnsanlar tercihinden dolayı yargılanmıyor. Böyle bir ayrımcılık varsa bir anayasa değişikliği, sağ duyulu yaklaşımlarla yapılabilinir." dedi.

Bülent Aydemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklifinde samimi bulunduğunu da ifade etti. Aydemir "Kılıçdaroğlu, belki siyaseti bırakacak ama özgür ve parlamenter sisteme geçmiş bir Türkiye bırakmak istiyor. Kılıçdaroğlu siyasi hırsla yapmıyor." diye konuştu.

"Bir yürütme konseyi kurulması kararlaştırıldı"

6'lı masanın toplantılarına ilişkin kulis bilgilerini de paylaşan Aydemir, şunları söyledi:

Son toplantıda bir komisyon kuruldu. Bu da parlamenter sisteme geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi, propaganda süreci, ortak seçim programının yazılması, ortak bir dil ve söylem oluşturulması ve sonrasına ilişkin bu komisyon bazı kararlar aldı. Bir yürütme konseyi kurulması kararlaştırıldı. 6 liderden oluşacak, seçimi kazanırlarsa Cumhurbaşkanı’na her meselede değil ama önemli meselelerde yardımcı olacak. Yürütme yetkisi olan bir konseyden bahsediyorum. Bu konuda bir anlaşma var.

Bakanlıkların paylaşımıyla ilgili bazı pürüzler var. Burada problem bakanlık mevzusunda görülüyor, bunların da aşılabileceğini düşünüyorum. Her partiye büyük küçük demeden bir bakanlık verilmesini savunan bir irade var. Milletvekili sayısına göre de bakanlıkların bölüşülmesi konuşuluyor.

"Meral Akşener, Başbakan olmak istiyor"

Aydemir, kurulacak konseyde her bir genel başkanın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağının altını çizerken, bunun içinde başkanların milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Vekillikten istifa konusunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir itirazı olduğunu bildiren Aydemir "Akşener, parlamenter sistemde başbakan olmak istiyor. Bu durumda Akşener, yardımcılığa partisinden güvendiği bir ismi koyacak." şeklinde konuştu.

" Seçime giderken hiçbir siyasetçi affı diline almak istemez"

Gündemde olan af tartışmalarına da değinen Aydemir "Cezaevleri doldu taşıyor, yaklaşık 320 bin tutuklu var. Bu yüzden af düşünülüyor. Seçime yetişmeyecek. Seçime giderken hiçbir siyasetçi affı diline almak istemez." diye konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/1823276/bulent-aydemir-altili-masa-yurutme-konseyi-kurulmasina-karar-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.