Mahsa Amini’nin otopsi raporu yayımlandı

İran Adli Tıp Kurumu, Mahsa Amini’nin darp nedeniyle ölmediğini açıkladı. Açıklanan raporda Amini’nin ani kalp ritim bozukluğu ve hipotansiyon nedeniyle oluşan beyin hipoksisi sonrası hayatını kaybettiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2022, Cuma - 16:27
Mahsa Amini’nin otopsi raporu yayımlandı

İran’da Mahsa Amini'nin (22) ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesine ilişkin İran Adli Tıp Kurumu bir açıklama yaptı.

Açıklamada ölümün darp nedeniyle olmadığı, Amini’nin ani kalp ritim bozukluğu ve hipotansiyon nedeniyle oluşan beyin hipoksisi sonrası hayatını kaybettiği bildirildi.

Adrenalin bozukluğu

Amini’nin 8 yaşında geçirdiği beyin tümörü ameliyatı sonrasında gelişen hipotalamusda ve hipofiz bezinde gerçekleşen tiroid ve adrenalin bozukluğu hipoksi geçirme nedeni olarak gösterildi. Raporda, "Amini, söz konusu rahatsızlık nedeniyle hidrokortizon, levotiroksin ve desmopresin ilaçlarını kullanıyordu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Amini, 13 Eylül tarihinde saat 19.56'da bulunduğu karakolda aniden bilinç kaybı yaşayarak yere düşüyor. Kendisi kronik hastalığı ve karşıya karşıya kaldığı durumla başa çıkamadığı için kalp ritminde bozukluk ve hipotansiyon ile bilinç kaybı yaşıyor” denildi.

"Darp izi görülmedi"

Olay anında yeterli ilk müdahalenin yapılamaması nedeniyle oksijensiz kalan Amini’de ağır hipoksi görüldüğü belirtilerek, "Yapılan incelemelerde Amini’ye yönelik herhangi bir darp izi görülmedi" ifadelerine yer verildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1823379/mahsa-amininin-otopsi-raporu-yayimlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.