Kırım Köprüsü'ndeki saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Kırım Yarımadası ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü'nün demiryolu bölümünde bulunan yakıt tanklarından birinde patlama meydana geldi. Olay nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.
Büşra Bayrak
|
08 Ekim 2022, Cumartesi - 14:36
Kırım Köprüsü'ndeki saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı Rusya topraklarına bağlayan ve Kerç Boğazında yer alan Kırım Köprüsü'nde sabah saatlerinde büyük patlama meydana geldi.

2018'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açılan stratejik öneme sahip 19 kilometrelik köprüde trafik akışı durduruldu. Köprünün demiryolu hattının yanındaki karayolunda ise çökme meydana geldi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığına bağlı ekipler alevlere müdahale ederken, patlamanın demiryolundaki yakıt dolu tanklardan birinde çıkan yangından kaynaklandığı aktarıldı. 

Rusya Araştırma Komitesi'nden yapılan açıklamada yaşanan olayda 3 kişinin öldüğü belirtildi. 

Ukrayna’dan 'bu başlangıç' açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mykhailo Podolyak Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu başlangıç" ifadelerin kullandı. 

Podolyak, "Yasadışı olan her şey yok edilmeli" dedi. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Rusya'nın Kırım'daki iki sembolü de yok oldu

Ukrayna Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan Twitter paylaşımında,  "Güdümlü füze zırhlısı Moskva ve Ukrayna Kırım'ında Rus gücünün sembolü olan Kerç Köprüsü çöktü. Sırada ne var, Rusya?" paylaşımını yaptı. 

Geçen Nisan ayında, Ukrayna makamları Neptun füzesiyle Karadeniz'de Rusya'nın sembolü haline gelen  Moskova adlı kruvazör gemisini vurduklarını duyurmuştu. Ancak, Rusya Savunma Bakanlığı kruvazör gemisinde çıkan yangın sonucu mühimmatın infilak ettiğini öne sürmüştü.

Bomba yüklü kamyon patlatıldı

Rus Ulusal Anti-Terör Komitesi patlamaya, bomba yüklü bir kamyonun neden olduğunu açıklandı. Buna göre bomba yüklü bir kamyonun patlamasının ardından demiryolu ile Kırım'a taşınan yedi petrol tankeri alev aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1824309/kirim-koprusundeki-saldirida-3-kisi-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.