Peskov "Avrupa sanayisizleşecek" uyarısı yaptı

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rus enerjisinden uzaklaşan Avrupa’nın önümüzdeki 20 yıl boyunca sanayisizleşeceğini öne sürdü.
Ersin Küçükbarak
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 10:22
Peskov "Avrupa sanayisizleşecek" uyarısı yaptı


Dmitry Peskov, fRossiya 1 TV kanalına röportaj verdi.

Russian Today'de yer alan habere göre, Peskov, Amerikalıların artık Avrupa ülkelerine fahiş fiyatlarla gaz satarak 'çılgınca para' kazandığını iddia etti.

"Avrupa kıtası için çok ama çok içler acısı sonuçları olacak" 

“Böylece ekonomilerini rekabet gücünden yoksun bırakıyorlar. Üretim çöküyor. Sanayisizleşme geliyor” diyen Peskov,  “Bütün bunların, muhtemelen en azından önümüzdeki 10-20 yıl içinde Avrupa kıtası için çok ama çok içler acısı sonuçları olacak" ifadesini kullandı.

Amerikalıların Rus gazından dört kat daha yüksek fiyata gaz sattığına işaret eden Peskov, "Avrupalıların bu parayı ABD'li tedarikçilere ödedikleri için ekonomilerini daha az rekabetçi hale getirdiğini" söyledi.

Belçika Başbakanı De Croo’dan enerji uyarısı

Bu haftanın başlarında, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, enerji fiyatlarını düşürmek için hiçbir şey yapılmazsa, kıtanın yakında endüstriyel faaliyetlerde önemli bir azalma ve toplumsal huzursuzlukla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

ABD gazı 10 kat daha pahalı

Bu arada, ABD'nin şu anda AB'ye tarihte ilk kez Rusya'dan daha fazla doğal gaz sağladığı, ancak Amerikan gazının Rus tedarikinden 10 kat daha pahalı olduğu belirtiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1826201/peskov-avrupa-sanayisizlesecek-uyarisi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.