Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması, "Temel hakkı anayasal güvence altına alacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde başörtüsü teklifi ile ilgili, "Bu temel hakkı anayasal güvence altına alacağız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 14:52
Erdoğan'dan başörtüsü açıklaması, "Temel hakkı anayasal güvence altına alacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın gündemde yer alan başörtüsü düzenlenmesine değindi. Kabinede toplantısında durumun değerlendirileceğini söyledi. 

"Bu temel hakkı anayasal güvence altına alacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği kanun teklifine tepkisini bir kez daha gösteren Cumhurbaşkanı,  Başörtüsü konusunu da çözüme kavuşturduk. Bunu anayasal güvence altına alma teklifimizi Meclis'e getireceğiz, Adalet Bakanımız Kabine toplantısında sunacak. Samimiyseniz görelim." açıklamasında bulundu.

Erdoğan sözlerinin devamında ise, " Kılık kıyafet yasaklarından ideolojik baskılara kadar pek çok sorun vardı ülkemizde. Benim polisimi kızlarımızın ağzını kapatmak okula sokmamak, tekme tokat okuldan atmak gibi uygulamalara tabi tuttular. Benim kızlarım imam hatipte okudular. Onları okuldan almak zorunda kaldım. Arkadaşımın müdürü olduğu farklı şehirdeki imam hatip okuluna göndermek zorunda kaldım. Artık böyle bir sıkıntımız yok. Şimdi özgürlük, hürriyet var. Eğitimde öğretimde bunu yakaladık." ifadelerini kullandı.

"35 yaş üzeri kadınlar için ek kontenjan düzenlemesi"

Erdoğan ayrıca 35 yaş ve üzeri kadınlar için bir müjde verdi. Cumhurbaşkanı, "Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı da açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız." dedi.

"Doğalgazı çıkardığımız anda bunun tadına doyum olmaz"

Karadeniz'deki rezerv ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, "Geçenlerde uluslararası iktisatçılarla bir toplantı yaptık. Şu tespiti yapmışlar; Türkiye altyapısını bitirdi. Bunun için geleceğinde sıkıntı yok... Her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Karadeniz'den doğalgazı çıkardığımız anda bunun tadına doyum olmaz. Bir zamanlar sondaj gemimiz yoktu. 2 sismik araştırma gemisi, 5 sondaj gemimiz var. Doğalgazda da petrolde de artık imkanlarımızı bu sularda bulacağız." açıklamasını yaptı. 

Siber güvenlik meslek yüksekokulları kurulacak

Erdoğan iki önemli açıklama daha yaptı, öğrenci disiplin yönetmeliğinin değiştirileceğini ve siber güvenlik merkez okullarının kurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkan, "Siber güvenlik meslek yüksekokullarını kurma kararı aldık. Bu okullarda yetişecek gençlerimiz, siber güvenlik alanında ara eleman değil inşallah aranan eleman olacaklardır. Diğer yandan zaman zaman mağduriyetlere yol açan Öğrenci Disiplin Yönetmeliğini özgürlükçü bir bakış açısıyla değiştiriyoruz." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1826661/erdogandan-basortusu-aciklamasi-temel-hakki-anayasal-guvence-altina-alacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.