Özkan Yalım,"HDP'ye 1 değil 1'den fazla da bakanlık verilebilir"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık çıkışının ardından bir başka CHP'li isim Uşak Milletvekili Özkan Yalım'dan da benzer açıklama geldi. Yalım, "HDP'ye 1 değil 1'den fazla da bakanlık verilebilir" diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 13:34
Özkan Yalım,"HDP'ye 1 değil 1'den fazla da bakanlık verilebilir"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye yanıt vermişti. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Tekin'in açıklamalarını doğru bulmadığını ve PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP ile asla yol yürümeyeceklerini ifade etti.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin olarak, "Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır" demişti.

Gürsel Tekin'in tepkiye neden olan sözlerinin ardından bir başka CHP'li daha aynı ifadelerle gündem oluşturdu.

"HDP'ye 1 değil 1'den fazla da bakanlık verilebilir"

Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerinin partiyi bağlamadığını kaydeden Özkan Yalım, "Gürsel Tekin'nin yaptığı açıklama kendi görüşü, bu partimizin öngörüsü veya düşüncesi değildir ama HDP bakanlık alabilir" diye konuştu.

Tekin'i desteleyen sözlerine devam eden Yalım, "HDP bir ittifak içerisinde olursa veya kendisi tek başına yeterli bir oy alır ve hükümeti kurma yetkisini alırsa tabi ki 1 değil, 1'den fazla da bakanlığı olabilir. Çünkü HDP'de bugün milletvekillerinin temiz kağıdı almış olduğu, Yüksek Seçim Kurulu'nun izin vermiş olduğu şartları oluşturaraktan parlamentoya gelmiş milletvekillerinden oluşmaktadır. Onun için bizim, "HDP'nin şu milletvekili şu şekildedir, bu şekildedir" deme lüksümüz yok. " açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1828999/ozkan-yalimhdpye-1-degil-1den-fazla-da-bakanlik-verilebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.