ABB güvenliği, ODTÜ’lü öğrencileri belediye binasına almadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin güvenlik görevlileri, eski başkan Melih Gökçek döneminde başlatılan ve Mansur Yavaş döneminde de devam ettirilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi ormanlarından geçen yol projesinin durdurulmasını talep eden ODTÜ'lü öğrenciler ve dernek üyeleri belediye toplantısına almadı.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 14:04
ABB güvenliği, ODTÜ’lü öğrencileri belediye binasına almadı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri, ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ Eğitim-Sen işyeri temsilciliği ve onlara destek olan Ankaralılar bugün ABB Meclis toplantısına katılmak istedi.

Ancak belediye yetkilileri ve güvenlik görevlileri Covid-19 salgınını gerekçe göstererek öğrencileri belediye binasından içeri almadı.

Durumu protesto eden öğrenciler ve güvenlik arasında tartışma çıktı.

"Mansur başkanımız diye hitap edeceksin"

Güvenlik amiri olduğunu belirten yetkili, "Ankaralılara set çekiyorsun. Bu eski belediye tavrı” diyen bir ODTÜ öğrencisine "Sen diye konuşma benimle" dedi.

Öğrenciyse gülümseyerek kendisiyle konuşan güvenlik amirine "Şaka mı yapıyoruz burada? Biz ODTÜ ormanı parçalamasın diye belediye meclisini izlemeye geldik. Daha sakinliğinizi koruyamıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

 Bir başka güvenlik görevlisi de Yavaş’ı adıyla anan öğrencilere "Mansur bey diye değil, Mansur başkanımız diye hitap edeceksiniz" dedi.

Toplantıya alınmayan öğrenciler daha sonra belediye binası önünden ayrıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1829156/abb-guvenligi-odtulu-ogrencileri-belediye-binasina-almadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.