Metin Akpınar'dan yüzde 51'e hakaretler!

Laik, seküler ve Kemalistler için "ne mutlu" ifadesini kullanan oyuncu Metin Akpınar, bu kitlenin karşısında da yüzde 51 oy kesimi bulunduğunu, bu kesimin çok cahil olduğunu ve eğitim seviyesinin 5. sınıf olduğunu söyledi. Metin Akpınar, "6'lı masadan ümidinizi kesmeyin, kurtarıcı olacak." diye konuştu.
Büşra Ünal
|
11 Ekim 2022, Salı - 20:36
Metin Akpınar'dan yüzde 51'e hakaretler!

Altın Portakal Film Festivali'nde 6'lı masa için siyasi propaganda yapan oyuncu Metin Akpınar, Türk halkının yüzde 51'lik kesimine yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandı.

Metin Akpınar şunları söyledi:

"Yeniden parlamenter sisteme geçme kararında birleştiler. Ayrı düşünen partiler, ayrı programları olan, ayrı manifestoları olan insanlar bir araya geldiler bu iş için. Artı sandık emniyeti seçimin emniyeti bakımından, sandık güvenliğini koruman anlamında anlaştılar, tamam. Yok şimdi kim bakan olacak, kim kültür bakanı olacak, kim başkan olacak, başkan olur mu olmaz mı, biz noteriz, noter değiliz, masadan kim kalkar, kalkarsa biz ne yaparız, dağılır mıyız, birliğe devam mı ederiz, falan gibi şeyler basının çok üstünüze geldiği olaylardır. Bu taleplerde bulunmayın. 6'lı masadan ümidinizi kesmeyin. Kurtarıcı olacak.

En klasik ekonomik tasarruf gelirinizi ikiye bölerek, bir kısmını tasarruf etmek, bir kısmını harcamak. Bugün bunun imkansız olduğunun bilincindeyim. Ama sebebi yine bizim toplumumuz, yani sizsiniz. İçinizde var ya da yok anlamam. Siz laiksinizdir, sekülersinizdir (Sekülerizm: Ahiret ve diğer dinî, ruhanî meselelerden ziyade dünya hayatına odaklanılması yönündeki siyasi düşünce.), pozitif bilincisinizdir, Kemalistsinizdir ne mutlu bana. Ama bir de karşı tarafta kocaman yüzde 51 oy var. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Ben necip Türk milletinin kararlarından ve allegliğinden ödü patlayan bir sanatçıyım. O yüzden onlar seçebiliyorlar, niye? Eğitim seviyesi ortalama 5. sınıf. Daha liseden mezun bile olamadık. O yüzden önce eğitim, eğitim, eğitim... Eğitim uzun iştir falan derler. Eğitim bugün başlar, yarın da önemlidir, orta vadede de önemlidir, gelecekte de çok önemlidir. O yüzden toplumun eğitilmesi, doğru bilgiye, güvenilir bilgiye çabuk ulaşması lazım. Çifte standarttan kurtulmamız lazım."

http://ankaramasasi.com/haber/1829970/metin-akpinardan-yuzde-51e-hakaretler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.