Kurum; Arsa tapuları Aralık'ta verilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projesinin detaylarını anlattı. Bakan Kurum "Vatandaşımız sabit taksitle alabilir. Arsa tapularını Aralık ayında vermeye başlayacağız." dedi.
Onur Çetinkaya
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 12:49
Kurum; Arsa tapuları Aralık'ta verilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı televizyon programında sosyal konut projesine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Sosyal Konut projesine 7,5 milyon kişinin başvurduğunu açıklayan Kurum, projede başvuruların sürdüğünü belirtti.

Vatandaşların projeye yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen bakan, "Şu an itibariyle başvuru sayımız 7,5 milyona, işlemi tamamlanmış-onaylanmış sayısı da 4 milyon 442 bine ulaştı. " diye konuştu.

İlk Evim Arsa Projesi başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında olacağını bir kez daha yineleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Bu arsaların değerlemelerini SPK tarafından onaylı olarak yapıyoruz. Değerlemelerden de yüzde 50'ye varan indirim yapıyoruz. 350 milyon metrekare üzerinde çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Taksitler faizsiz sabit olacak 

Taksitlerin faizsiz ve sabit olacağını belirten Kurum, ilk taksitin bir yıl sonra ödeneceğini söyledi. Bakan ayrıca gençlerinde projeye rağbet gösterdiğini açıkladı. Gençlerin başvuru sayısının 2 milyonu aştığını ifade etti. 

"Arsa tapuları Aralık'ta verilecek"

Arsa tapularına dair açıklamada bulunan Murat Kurum, "Vatandaşlarımıza Aralık ayı itibarıyla arsa tapularını vermeye başlayacağız. Her türlü teknik desteği de sağlayacağız. 81 ilin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu projeleri sunacağız. Ama kişiler kendisi de projesini yapabilecek. Bazıları arsalarını kat karşılığı olarak da verilebilecek." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1830589/kurum-arsa-tapulari-aralikta-verilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.