Yanık, "Ekim ayı destek ödemeleri bu hafta yapılacak"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı ve Ekim ayı destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 11:33
Yanık, "Ekim ayı destek ödemeleri bu hafta yapılacak"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Aile Destek Programı

Türkiye Aile Destek Programı hakkında açıklama yapan Derya Yanık, 'Biz sosyal yardımlarının, sadece yoksullukla tanımlanmaması gerektiğinin kanaatindeyiz. Aile Destek Programı'mız bu kapsamda, sadece kanunda tanımlananlarla değil genişletilerek devam etmesini istiyoruz. " diye konuştu.

Kapsamı nasıl genişletildiğini belirten Yanık, "Normal şartlarda bordrolu çalışanları desteklenmesi mümkün değildi. Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık" ifadelerini kullandı.

Bu yardımların bir kısmının süreli, bir kısmı da süresiz olacağını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, "Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz'' açıklamasında bulundu.

Ekim ayı, doğal gaz destek ve anaokulu destek ödemeleri 

Bakan Yanık, ekim ayı ödemelerinin bu hafta hesaplara yatırılacağının altını çizdi.

Anaokulu ve doğal gaz destek ödemelerine ilişkin konuşan Derya Yanık, "İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız" dedi.

Doğal gaz için ise, ''Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödemesi yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı genişlettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Sayısı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak'' ifadelerini kullandı.

Öğrencilere ulaşım desteği

Öğrenciler içinde müjdeli bir haber paylaşan bakan, "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacaklarını, tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1831569/yanik-ekim-ayi-destek-odemeleri-bu-hafta-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.