Fatih Ünal: "Mansur Yavaş, korktuğu, çekindiği için Meclis'e gelmiyor "

Fatih Ünal, Yaşar Neslihanoğlu'nun 'Meclis'i yönetme konusunu bir kez daha düşüneceğiz' sözlerine yanıt verdi. Ünal, "Bizi Meclis seçti. O kim oluyor? Yaşar beyin haddine midir bu?" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Ekim 2022, Cuma - 17:33
Fatih Ünal: "Mansur Yavaş, korktuğu, çekindiği için Meclis'e gelmiyor "

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Ünal, geçtiğimiz gün ABB Meclis'inde Murat Köse'nin konuşmasının ardından söz vermeden Meclis'i kapattığı eleştirilerine yanıt verdi .

"Müdahale bile etmiyorum konuşabiliyorlar rahatça"

Meclis'te insanların rahatça konuşabildiğini kendilerinin demokratik olduklarını söyleyen Ünal, " "Biz söz vermişiz yarın hazırlan da gel demişim bundan daha doğal ne olabilir? Yarın hazırlanmış kendince gelmiş orada parmak sallıyor bakın meclis başkanı sıfatıyla oturuyorum müdahale bile etmiyorum konuşabiliyorlar rahatça. Görüyor musunuz, bizim demokratlığımız bu işte. " dedi. 

Yaşar beyin haddine midir bu? 

Ünal, "Meclis'i yönetme konusunu bir kez daha düşüneceğiz diyen" ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu'na da yanıt verdi:

"Ama buna rağmen kendince bir yöntem izlemiş. Çok talihsiz bir söz. Madde belli zaten. (Görevden alınmamız) mümkün değil Meclis seçti bizi, bizi Meclis seçti. Yani Belediye Meclisi seçti bizi. O kim oluyor? Yaşar beyin haddine midir bu?

" Bu net ve açık"

19. maddeyi okuyan Ünal,  "Okuyorum. Madde 19. Başkanlık Divanı. Meclis’e Belediye Başkanının katılamaması durumunda Meclis 1. Başkanvekili onunda katılamaması durumda ikinci başkanvekili başkanlık eder. Bu net ve açık." şeklinde konuştu. 

"Geliyor bağıra bağıra gidiyor"

Mansur Yavaş'ın Meclis'e korktuğu ve çekindiği için gelmediğini söyleyen  Neslihanoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Mansur bey nerede? Buyursun. Ben Mansur bey geldiği zaman kürsüyü işgal etme gibi…. Buyursun gelsin . Meclis başkanı oysa buyursun makamına. Korkuyor, çekiniyor gelmiyor. İzah edememekten çekiniyor. Geliyor bağıra bağıra gidiyor. Bu bir komplekstir, ifade edememe sanatıdır. Bağırarak gidiyor. Zabıtaya attıracaktı beni güya. Daha önceki dönemde belediye Meclis’inden zabıtayı içeriye soktu beni attırmak için. Ben ki belediye Meclis başkanvekiliyim ya! Maalesef bu tür gibi şeylerde biz gayet demokratiğiz . Arkadaşımıza ben söz vermişim öbür gün ve rahatça konuşabilmiş. Bu demokrasi değil de nedir?"

http://ankaramasasi.com/haber/1836900/fatih-unal-mansur-yavas-korktugu-cekindigi-icin-meclise-gelmiyor-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.