Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın suçu arttıkça Türkiye’ye iftira atıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan sınırındaki mültecilere kötü muameleye ilişkin bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmeye çalışmak için gerçekten utanmaz ve aymaz olmak gerekiyor” dedi.
Onur Çetinkaya
|
17 Ekim 2022, Pazartesi - 16:33
Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın suçu arttıkça Türkiye’ye iftira atıyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında Yunanistan’ın göçmenlere yönelik uyguladığı politikaya değindi.

"Türkiye gerçekleştirmiş gibi göstermek için koordinatların değiştirildiği ortaya çıktı"

Yunanistan'ın Ege'deki mültecilere kötü davranması tepki gösteren Çavuşoğlu, "Türkiye gerçekleştirmiş gibi göstermek için koordinatların değiştirildiği ortaya çıktı. Yunanistan'ın uluslararası hukuk bakımından suçu arttıkça, Türkiye’ye suç atmaya yelteniyor. Frontex suç ortaklığı yapıyor. AB ülkeleri de Yunanistan'ın her dediğini kabul ediyor" diye konuştu.

Gerçekler ortada ve biz bunları ortaya çıkaracağız diyen Bakan Çavuşoğlu, "Botların şişlenmesi ve insanların denizin ortasında ölüme terk edilmesi, sınırda donarak ölenleri gördük. İnsanları çırılçıplak öldürdüler." ifadesini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1841698/cavusoglu-yunanistanin-sucu-arttikca-turkiyeye-iftira-atiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.