Ahmet Akın: İktidarın dini siyasete ilan etmesinden bıktık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amasra'daki maden faciasının ardından 'Kader inanmış insanlarız' açıklamasına tepki gösterdi. Akın "AK Parti iktidarının dinimizi, siyasete ilan etmesinden bıktık, usandık. Çok büyük günah işliyorlar." dedi. Akın ayrıca maden kazasının hesabını soracaklarını sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2022, Çarşamba - 12:53
Ahmet Akın: İktidarın dini siyasete ilan etmesinden bıktık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Akın,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Amasra'daki maden faciasına ilişkin TBMM'de yaptığı konuşmayı eleştirirken "Bakanın konuşmasını dikkatle dinledim. Bir bakan sorumluluğunda konuşmadı. Sadece madene inen 41 kişi sorumlu demediği kaldı. İktidar maden kazasında ihmal olduğunu düşünmüyor." dedi.

"Maden kazaları fıtrat mıdır?"

2014 yılında gerçekleşen Soma faciasından ders çıkarılmadığını, komisyonda dile getirilen 111 maddeden hiçbirinin yerine getirilmediğinin altını çizen Akın " 2014'te Soma’da ne olduysa, 2022 yılında Amasra’daki madenciler de aynı şartlarla madene indi. Hiçbir tedbir alınmamış. Önlem almak esas değil midir? Maden kazaları fıtrat mıdır? Almanya’da 50 yılda kimse maden kazasında ölmedi" diye konuştu.

"Dinimizi, siyasete ilan etmesinden bıktık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maden faciasının ardından 'Kadere inanmış insanlarız' açıklamasına tepki gösteren Ahmet Akın, "AK Parti iktidarının dinimizi, siyasete ilan etmesinden bıktık. Usandık, çok büyük bir günah işliyorlar." derken "İnancımızda da önce tedbir sonra tevekkül değil midir?" sorusunu yöneltti.

Akın, sorumlu bir bakanın istifa etmesi gerektiğine vurgu yaparken, sorumluluğun iki üç mühendise yüklenmesine izin vermeyeceklerini, maden faciasının hesabını soracaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tedbir çağrısı

Amasra'daki madenin örnek madenlerden biri olduğunun aktarıldığının altını çizen Akın " Örnek maden buysa, bütün aksaklıklar var, demek ki diğer madenlerde hiçbir tedbir yok." diye konuştu.

İktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akın, devlete ait diğer 4 madende bir facia yaşanmadan gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. 

Ahmet Akın, maden faciasıyla ilgili kurulacak komisyondan gelecek önerileri iktidarlarında eksiksiz yerine getireceklerini, önce insan ilkesini benimseyeceklerini kaydetti.

İktidarın bu olayın üzerini kapatmaya, yaptıklarıyla unutturmaya çalıştığını iddia eden Akın "Maden faciasının sorumlusu kimse hesabını soracağız" dedi.

"Dezenformasyon yasası, sansür yasasıdır"

TBMM'de kabul edilen Dezenformasyon Yasası'na ilişkin de konuşan Akın şunları söyledi:

"Burada yolsuzluklar konuşulması, yanlışlar ortaya çıkmasın, gençler konuşmasın, saray ne istiyorsa onlar yayılsın diye getirilen bir yasa. Yoksa neden böyle yasa getirilsin. Dezenformasyon yasası, sansür yasasıdır net. AK Parti, dezenformasyon yasasını seçim öncesi bilerek çıkardı. Yasa, özgürlüklerin önüne geçecek.

İktidar korku iklimiyle vatandaşı elinde tutmaya çalışıyor.  AK Parti iktidarının milletin nezdinde sonlandığını, seçimde göreceğiz. Ak Parti son iktidarını yaşıyor."

"Laf var icraat yok"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklanan 2023 bütçesinde yer alan vergi oranlarına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı "Bütçe büyük bir yük getiriyor" dedi

Faturaların sübvanse edildiği söylemini de eleştiren Akın "Madem faturaları sübvanse yapıyorlar da vatandaş faturaları niye ödeyemiyor. Fatura desteği veriyorsan, bunu Avrupa’daki gibi nakit desteğiyle vereceksin. Biz de laf var icraat yok. Bu iktidar vatandaşı faturaları ödeyemeyecek hale getirdi." şeklinde konuştu.

Akın, güneş enerji üreten vatandaştan fazla elektriği alma kararını ise "Çökme vergisi" olarak niteledi.

Ahmet Akın, Türkiye'de enflasyonun güven ortamı oluştuğunda düşeceğini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1854813/ahmet-akin-iktidarin-dini-siyasete-ilan-etmesinden-biktik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.